Antena Meniu Search
x

Aeroportul La Palma se redeschide, după 24 de ore în care norul de cenuşă a ţinut avioanele la sol

Aeroportul de pe insula La Palma, în arhipelagul Canarelor, a fost redeschis duminică. Au trecut 24 de ore de când acesta fusese închis din cauza norului de cenuşă degajat în urma erupţiei vulcanului Cumbre Vieja, a anunţat AENA, societatea care gestionează aeroporturile spaniole.

De Redactia Observator la 26.09.2021, 16:05
Aeroportul La Palma se redeschide, după 24 de ore
Aeroportul La Palma se redeschide, după 24 de ore - Twitter @Aena

Norul de cenuşă degajat în urma erupţiei vulcanice prelungite din Insulele Canare a ţinut aeronavele la sol timp de 24 de ore pe insula spaniolă La Palma. Între timp, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, cenuşa s-a dispersat, iar ”aeroportul La Palma a devenit din nou operaţional”, a anunţat pe Twitter AENA. În consecinţă, zborurile pot fi reluate, ”cu acordul prealabil” al autorităţilor de control aerian. Călătorii sunt sfătuiţi să consulte companiile aeriene înainte de a porni în călătorie, pentru a obţine informaţii sigure despre cursele programate.

Duminică, norul de cenușă cauzat de erupția vulcanului Cumbre Vieja traversează România.

Pe acelaşi subiect

Aeroportul La Palma, închis timp de 24 de ore

Sâmbătă, Aeroportul La Palma a fost închis din cauza acumulării de cenuşă pe piste, fapt ce a provocat cozi uriaşe şi liste de aşteptare interminabile în portul Santa Cruz de La Palma. Insulele Canare sunt o destinaţie turistică importantă, mulţi dintre vizitatori dorind să circule în special înspre şi dinspre Tenerife.

Vulcanul Cumbre Vieja a început să erupă duminica trecută, iar lava a distrus sute de case. Peste 6.000 de oameni au fost evacuaţi de autorităţi, dar mulţi dintre ei şi-au pierdut toate bunurile şi agoniseala de o viaţă. Ultima erupţie a avut loc pe insulă în 1971.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Aeroportul La Palma se redeschide, după 24 de ore în care norul de cenuşă a ţinut avioanele la sol

Breaking news

Cutremure în Turcia și Siria: Peste 9.400 de decese și aproape 40.000 de răniți

Cutremure în Turcia și Siria: Peste 9.400 de decese și aproape 40.000 de răniți