Antena Meniu Search
x

Aeroportul La Palma se redeschide, după 24 de ore în care norul de cenuşă a ţinut avioanele la sol

Aeroportul de pe insula La Palma, în arhipelagul Canarelor, a fost redeschis duminică. Au trecut 24 de ore de când acesta fusese închis din cauza norului de cenuşă degajat în urma erupţiei vulcanului Cumbre Vieja, a anunţat AENA, societatea care gestionează aeroporturile spaniole.

de Redactia Observator

la 26.09.2021, 16:05

Aeroportul La Palma se redeschide, după 24 de ore
Aeroportul La Palma se redeschide, după 24 de ore - Twitter @Aena

Norul de cenuşă degajat în urma erupţiei vulcanice prelungite din Insulele Canare a ţinut aeronavele la sol timp de 24 de ore pe insula spaniolă La Palma. Între timp, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, cenuşa s-a dispersat, iar ”aeroportul La Palma a devenit din nou operaţional”, a anunţat pe Twitter AENA. În consecinţă, zborurile pot fi reluate, ”cu acordul prealabil” al autorităţilor de control aerian. Călătorii sunt sfătuiţi să consulte companiile aeriene înainte de a porni în călătorie, pentru a obţine informaţii sigure despre cursele programate.

Duminică, norul de cenușă cauzat de erupția vulcanului Cumbre Vieja traversează România.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Aeroportul La Palma, închis timp de 24 de ore

Sâmbătă, Aeroportul La Palma a fost închis din cauza acumulării de cenuşă pe piste, fapt ce a provocat cozi uriaşe şi liste de aşteptare interminabile în portul Santa Cruz de La Palma. Insulele Canare sunt o destinaţie turistică importantă, mulţi dintre vizitatori dorind să circule în special înspre şi dinspre Tenerife.

Vulcanul Cumbre Vieja a început să erupă duminica trecută, iar lava a distrus sute de case. Peste 6.000 de oameni au fost evacuaţi de autorităţi, dar mulţi dintre ei şi-au pierdut toate bunurile şi agoniseala de o viaţă. Ultima erupţie a avut loc pe insulă în 1971.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Aeroportul La Palma se redeschide, după 24 de ore în care norul de cenuşă a ţinut avioanele la sol