Antena Meniu Search
x

Video Afacerile afectate de fenomene meteo extreme. Antreprenorii se plâng că le alungă clienții: "În ultimii ani e tot mai rău, din cauza grindinei"

Europa a fost lovită de vremea rea. O furtună teribilă a provocat inundaţii şi a îngropat oraşul Torino sub un strat gros de gheaţă. În sudul Germaniei, râurile şi-au ieşit din matcă după zile de ploi torenţiale şi au inundat mai multe localităţi. Iar în Bavaria, o tornadă s-a format în apropierea unui oraş cu o sută de mii de locuitori.

de Redactia Observator

la 25.05.2024 , 20:05

Aşa a început furtuna care s-a abătut asupra oraşului Torino. Timp de o oră, ploaia torenţială şi grindina nu s-au oprit. Străzile s-au transformat în adevărate şuvoaie de gheaţă. Până la sosirea pompierilor, localnicii au scos lopeţile ca să cureţe totul şi pentru a putea să iasă cu maşinile. Multe dintre vehicule au rămas însă blocate.

Din cauza furtunilor din ultima săptămână, apa s-a infiltrat prin acoperişurile mai multor şcoli, care au fost închise de autorităţi.

Tornadă în Bavaria

Vezi și

În landul Bavaria, o tornadă s-a format în cursul după-amiezii în apropiere de Wurzburg. Din fericire, vârtejul nu a făcut pagube. În schimb, străzile unor localităţi din apropiere de Bad Tolz au fost inundate de furtună.

Pe acelaşi subiect

Pompier: Estimez că au căzut cam 50-60 de litri pe metrul pătrat, au fost inundate multe zone joase, multe căi de acces sunt blocate.

Fenomenele afectează afacerile

Proprietarii de pensiuni şi hoteluri spun că fenomenele meteo extreme le afectează tot mai mult afacerile pentru că alungă clienţii.

Proprietar bar: Suntem obişnuiţi cu furtunile cu tunete şi fulgere, furtuni puternice, pentru că este zonă de munte, dar în ultimii ani este tot mai rău, din cauza grindinei.

În Franţa, vijeliile au făcut victime. Un om a murit şi alţi 13 au fost răniţi după ce fulgerul a lovit un teren de fotbal în timpul unui antrenament. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Stiri externe » Afacerile afectate de fenomene meteo extreme. Antreprenorii se plâng că le alungă clienții: "În ultimii ani e tot mai rău, din cauza grindinei"