Antena Meniu Search
x

Galerie foto Şapte judeţe, sub avertizare de ploi torenţiale, grindină şi vijelii, în următoarele ore. Harta zonelor afectate

Administraţia Naţională de Meteorolgie a emis, în urmă cu puţin timp, o nouă avertizare de vreme severă. Astfel, de la ora 10.00 a intrat în vigoare un cod galben de ploi torenţiale, grindină şi vijelii, care vizează şapte județe din țară. Alerta expiră la noapte. În București, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de 29...30 de grade Celsius.

de Redactia Observator

la 24.05.2024 , 10:23

Meteorologii anunță, pentriu vineri, vijelii, ploi torențiale și grindină în Banat, Crișana și în vestul Transilvaniei. Vineri între orele 12.00 - 21.00, în Banat, Crișana și în vestul Transilvaniei instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp, potrivit ANM.

Harta județelor afectate de codul galben de vreme severă

meteoromania.ro

În București, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla moderat.

Articolul continuă după reclamă

Temperatura maximă va fi de 29...30 de grade.

Pe acelaşi subiect

Vremea 24 mai în ţară

Temperaturile vor creşte faţã de intervalul anterior, astfel încât vremea va deveni caldã în majoritatea zonelor. Excepţie vor face Banatul, Crişana, vestul Olteniei şi zona Carpaţilor Occidentali unde valorile termice diurne vor fi apropiate sau uşor sub mediile climatologice ale perioadei şi îndeosebi în a doua parte a zilei vor fi înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice. Pe alocuri, vor fi cantitãţi de apã mai însemnate, peste 15...25 l/mp, şi condiţii de grindinã. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar ploi slabe, de scurtã duratã, se pot semnala pe suprafeţe mici, cu o probabilitate mai mare la munte.

Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificãri ziua în centrul, estul şi sud-estul ţãrii, precum şi pe crestele montane, dar de scurtã duratã şi în timpul ploilor. 

Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 22 şi 30 de grade, iar cele minime între 7 şi 17 grade, cu valori mai mici în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 2...4 grade. Izolat se va forma ceaţã. Presiunea atmosferică va creşte în partea de rãsãrit, iar în rest va fi uşor variabilã.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Vremea » Şapte judeţe, sub avertizare de ploi torenţiale, grindină şi vijelii, în următoarele ore. Harta zonelor afectate