Antena Meniu Search
x

Vremea rea face ravagii în Europa și în SUA. Furtuni devastatoare, tornade și grindină cât mingea de ping pong

Franţa a fost lovită de furtuni puternice însoţite de grindină şi vânt puternic. Mai mult, fulgerele au făcut şi victime - un bărbat a murit trăsnit pe un stadion de fotbal. Ploile devastatoare au ajuns şi în Bavaria, unde străzile au fost acoperite de apă. În Statele Unite, vremea rea a cauzat sute de întârzieri pe aeroporturi. 

de Redactia Observator

la 24.05.2024 , 08:44

Nisa a fost lovită de o furtună devastatoare care a adus ploi torenţiale şi rafale puternice de vânt. Prăpădul a început să se dezlănţuie încă de ieri, iar meteorologii au fost nevoiţi să emită o alertă galbenă de furtuni. Nu a lipsit nici grindina care a avut, în unele zone, mărimea unei mingi de ping-pong. 

Dezastrul a fost însoţit şi de trăsnete. Un bărbat din nordul Franţei şi-a pierdut viaţa lovit de fulger seara trecută în timp ce se afla la un antrenament de fotbal. Mai mult, autorităţile au anunţat că alte două persoane au ajuns la spital după ce au fost lovite de trăsnet, iar una dintre ele se află în stare foarte gravă. 

Furtunile au ajuns şi în Bavaria. Aici, străzile au fost acoperite de apă, iar inundaţiile au făcut dezastru şi în subsoluri. Pe lângă ploaie, drumurile şi terasele au fost acoperite şi de un strat de grindină.

Vezi și

Vremea rea face ravagii inclusiv peste Ocean

Pe acelaşi subiect

În Statele Unite, sute de zboruri a avut întârzieri, iar haosul pare să se intensifice zilele următoare întrucât americanii celebrează "Memorial Day", zi în care sunt comemoraţi eroii căzuţi ai forțelor armate. 

Între timp, locuitorii din Iowa privesc cu durere cum munca lor de-o viaţă a fost distrusă de tornade. 

  • Localnic: Am fugit afară şi l-am găsit pe vecinul nostru peste drum. Casa lui a dispărut. Copii lui erau acolo cu el. L-am scos, copiii erau bine, dar el avea un picior rupt. Apoi, am mers la cealaltă casă şi tot aşa. Am mai găsit câţiva oameni. Au fost 40 de secunde care mi-au schimbat viaţa. 

Administrația Națională pentru Oceane și Atmosferă avertizează însă că sezonul uraganelor din Atlanticul de Nord ar putea include, în acest an, patru până la şapte uragane de categoria 3 sau mai mare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
IPS Teodosie: Femeile abuzate să îşi ducă crucea. Sunteţi de acord cu această declaraţie?
Observator » Stiri externe » Vremea rea face ravagii în Europa și în SUA. Furtuni devastatoare, tornade și grindină cât mingea de ping pong