Antena Meniu Search
x

Afacerist german acuzat că şi-a pus cei 400 de angajaţi români să voteze în favoarea soţiei şi a vărului său

Karl Baumann, un afacerist german de 58 de ani, din Geiselhoring, este acuzat că, la alegerile din urmă cu câţiva ani, şi-a pus cei 400 de angajaţi români de la ferma sa să voteze în favoarea soţiei şi a vărului său.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 27.01.2020, 16:35

Procesul afaceristului, amânat de patru ori
Afaceristul german este acuzat că şi-a pus vărul primar şi soţia consilier - Bild

Karl Baumann, un afacerist german de 58 de ani, din Geiselhoring, este acuzat că, la alegerile din urmă cu câţiva ani, şi-a pus cei 400 de angajaţi români de la ferma sa să voteze în favoarea soţiei şi a vărului său.

În principiu, cetăţenii străini au voie să voteze la alegerile locale, în Germania, doar în anumite condiţii, însă rivalii lui Baumann îl acuză că s-a ocupat personal să obţină pentru cei 400 de români dreptul de a vota.

Conform Bild, românii, care munceau la cules de sparanghel, erau obligaţi să voteze cu soţia lui Baumann pentru funcţia de consilier şi cu vărul lui Baumann pentru funcţia de primar al localităţii.

Planul lui Baumann a dat roade în condiţiile în care Rosemarie Baumann (55 de ani) a devenit consilier local, iar Herbet Lichtinger, vărul lui Baumann, a devenit primar al localităţii.

Bernhard Krempl, rivalul lui Baumann, a contestat alegerile din 2014, astfel că acestea au fost anulate şi s-au reluat în 2015, când Krempl a pierdut din nou.

Mâhnit, Krempl a spus că "fără manevrele lui Baumann aş fi fost primarul localităţii", însă Baumann a transmis, prin intermediul avocatului, "că nici vorba de lucruri necurate. Dosarul este unul politic".

Interesant este că Baumann trebuia să apară până acum de patru ori în faţa instanţei din Regensburg, însă de fiecare dată termenul a fost amânat pe motiv că procurorul nu a pus la dispoziţie toate probele, avocaţii apărării nu au avut acces digital la dosar, Baumann a fost bolnav şi instanţa a avut un program mult prea încărcat.

Magistraţii au dat un nou termen pentru această săptămână, iar rivalii lui Baumann speră să se dea un verdict rapid în condiţiile în care în primăvară ar urma să fie organizate din nou alegeri locale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Afacerist german acuzat că şi-a pus cei 400 de angajaţi români să voteze în favoarea soţiei şi a vărului său