Meniu
Search
x

Africa de Sud retrage două milioane de vaccinuri Johnson & Johnson

Africa de Sud, care se confruntă cu un al treilea val al pandemiei de Covid-19, a anunţat duminică retragerea a două milioane de vaccinuri Johnson & Johnson din cauza unei probleme neconforme la fabricarea în Statele Unite.

De Redactia Observator la 13.06.2021, 14:22

Agenţia sud-africană a medicamentului (Saphra) a indicat într-un comunicat că "a luat decizia de a nu distribui vaccinuri produse care provin din loturi ce conţin compuşi medicamentoşi neconformi". 

Autorităţile americane au anunţat vineri că mai multe loturi, constând în milioane de doze, fabricate la Baltimore a căror producţie a fost stopată acum câteva săptămâni, vor fi aruncate. Teste au arătat că unele componente ale vaccinului britanic de la AstraZeneca, fabricate în aceeaşi uzină, au fost adăugate din greşeală în componența serului de la Johnson & Johnson.

Ministrul sud-african al Sănătăţii, Mmamoloko Kubayi-Ngubane a precizat sâmbătă că loturile cu probleme sunt în prezent stocate într-un laborator de înaltă tehnologie din Port Elizabeth, aflat în sudul țării.

Noi doze de vaccin vor ajunge în Africa de Sud, săptămâna viitoare

Pe acelaşi subiect

Africa de Sud se bazează pe livrarea a 31 de milioane de doze de vaccin de la Johnson & Johnson pentru a-şi imuniza populaţia de 59 de milioane. Ţara a reuşit să obţină 30 de milioane de doze de la Pfizer, dar acest tip vaccin necesită păstrarea la temperaturi foarte scăzute. 

O nouă livrare de 300.000 de vaccinuri de la Johnson & Johnson care a fost deja aprobată trebuie să sosească marţi, au afirmat autorităţile sud-africane. 

În întârziere faţă de restul lumii, Africa de Sud nu a vaccinat decât 1% din populaţia sa. Ţara africană cea mai afectată de pandemie, Africa de Sud numără peste 1,7 milioane de cazuri și aproape 58.000 decese. Mai mult de 9.300 de noi infectări au fost raportate în ultimele 24 de ore. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Africa de Sud retrage două milioane de vaccinuri Johnson & Johnson