Antena Meniu Search
x

Foto Al doilea cel mai căutat mafiot din Italia a ajuns la Roma după 28 de ani de fugă. Pentru ce a fost condamnat în urmă cu 2 decenii

Al doilea cel mai căutat mafiot din Italia a ajuns la Roma după 28 de ani de fugă. Rocco Morabito face parte din gruparea de crimă organizată 'Ndrangheta, care face afaceri de miliarde de euro cu cocaină.

de Redactia Observator

la 06.07.2022, 22:01

Rocco Morabito
Al doilea cel mai căutat mafiot din Italia a ajuns la Roma după 28 de ani de fugă - Profimedia

Rocco Morabito, mafiot condamnat, unul dintre cei mai căutați fugari din Italia și considerat unul dintre cei mai puternici traficanți de droguri din lume, a sosit la Roma, după ce a fost extrădat din Brazilia după 28 de ani de libertate.

Rocco Morabito a ocupat locul 2 pe lista celor mai căutați și periculoși mafioți din Italia, conform The Guardian. El a fost condamnat în urmă cu două decenii în lipsă pentru trafic de droguri, ca parte a 'Ndrangheta, care face afaceri de miliarde de euro cu cocaină, relatează mediafax.ro. Poliția italiană îl descrie ca fiind unul dintre cei mai importanți traficanți de droguri din lume. Morabito, în vârstă de 55 de ani, trebuie să execute o pedeapsă de 30 de ani de închisoare.

El a fost arestat în mai 2021 de poliția braziliană în cadrul unei operațiuni comune cu anchetatorii italieni și americani. Morabito fusese arestat anterior în Uruguay în 2017, dar a evadat din închisoarea din această țară doi ani mai târziu.

Poliția italiană îl căuta din 1994

Pe acelaşi subiect

Procurorii antimafia din Calabria spun că Morabito a jucat un rol important în traficul de cocaină între America de Sud și Milano, un punct cheie de distribuție a drogurilor care erau vândute în alte părți ale Italiei și în Europa. Pe lângă traficul de droguri, Morabito a fost condamnat în Italia pentru asociere cu mafia.

Când a fost capturat în 2017 în Uruguay, Morabito locuia într-o vilă de lux într-o stațiune de la malul mării, folosind un pseudonim și un pașaport brazilian fals, au declarat autoritățile la momentul respectiv. În timpul arestării sale într-un hotel din Montevideo, poliția a confiscat, de asemenea, un pistol de 9 mm, 13 telefoane mobile și o rezervă de bani, precum și un coupe Mercedes.

Pe primul loc pe lista celor mai căutați mafioți din Italia se află în continuare Matteo Messina Denaro, considerat că încă deține puterea maximă în Cosa Nostra din Sicilia, deși este fugar din 1993.

În ultimele decenii, 'Ndrangheta a eclipsat mafia siciliană în ceea ce privește puterea și amploarea, extinzându-și ramurile în mare parte din Europa, în timp ce își spală veniturile din cocaină prin infiltrarea sau cumpărarea de afaceri legale, cum ar fi restaurantele și hotelurile, conform investigațiilor efectuate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Al doilea cel mai căutat mafiot din Italia a ajuns la Roma după 28 de ani de fugă. Pentru ce a fost condamnat în urmă cu 2 decenii