Antena Meniu Search
x

Video Al patrulea weekend de proteste în Franța față de permisul sanitar. Forțele de ordine au intervenit pentru a-i calma pe manifestanți

Certificatele de vaccinare naţionale au scos oamenii în stradă. Aproape 240 de mii de persoane au participat la proteste în 150 de oraşe din Franţa, iar la Paris şi Lyon a fost nevoie de intervenţia forţelor de ordine pentru a-i calma pe manifestanţi. Şi în Italia, au avut loc demonstraţii cu mii de oameni în 12 oraşe. 

de Redactia Observator

la 08.08.2021, 21:10

Vezi și

A fost al patrulea weekend consecutiv de proteste. Oamenii au ieşit în stradă împotriva paşaportului de vaccinare. Jandarmii au ripostat cu lacrimogene şi tunuri cu apă. 

Şapte oameni au fost răniţi şi 35 de manifestanţi au fost reţinuţi. La Avignon, nici ploaia torenţială şi nici grindină nu au putut opri manifestaţia. 

Paşaportul sanitar francez atestă vaccinarea, un test negativ sau imunizarea prin boală. De mâine, documentul va fi obligatoriu pentru accesul în restaurante, cafenele, trenuri şi avioane. 

Protestatar: Dacă va continua aşa, se va sfârşi foarte urât. Astăzi protestăm, dar de luni, vor fi greve ale angajaţiilor din spitale sau ale pompierilor şi vom boicota restaurante. 

Pe acelaşi subiect

Aproape 50% din populaţia Franţei a fost vaccinată cu ambele doze. 

În Italia, Paşaportul verde a fost introdus încă de vineri. Mii de persoane au protestat în centrul Romei şi în alte 12 oraşe. Permisul reglementează accesul în cinematografe, muzee şi săli de sport sau restaurante, iar de la 1 septembrie va fi obligatoriu în zboruri interne, pe feriboturi şi drumuri de lungă distanţă. 

Paşaportul va fi necesar şi pentru angajaţii din învăţământul şcolar şi universitar şi de studenţi. Premierul Italiei a lăudat campania de vaccinare în urma căreia peste 55% din populaţie a fost imunizată până la acest moment. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Al patrulea weekend de proteste în Franța față de permisul sanitar. Forțele de ordine au intervenit pentru a-i calma pe manifestanți