Antena Meniu Search
x

ALERTĂ COD ROŞU! Peste 210.000 de persoane evacuate la Manila, în aşteptarea taifunului Nock-Ten

Locuitorii capitalei filipineze, Manila, se pregătesc luni de venirea puternicului taifun Nock-Ten. Furtuna, care a afectat duminică Filipinele la nivelul provinciei Catanduanes, ar trebui să-şi urmeze traiectoria spre nord-vest însoţită de rafale de vânt de 230 km/h, potrivit agenţiei meteo filipineze.

Locuitorii capitalei filipineze, Manila, se pregătesc luni de venirea puternicului taifun Nock-Ten. Furtuna, care a afectat duminică provincia Catanduanes, ar trebui să-şi urmeze traiectoria spre nord-vest însoţită de rafale de vânt de 230 km/h, potrivit agenţiei meteo filipineze.

Peste 218.000 de persoane au fost evacuate din casele lor ca măsură de precauţie şi 48 de zboruri interne au fost anulate, au declarat luni autorităţile.

Deocamdată nicio persoană nu a fost raportată rănită de acest taifun destul de târziu pentru acest sezon dar care a stricat Sărbătorile de Crăciun în acest arhipelag unde 80% din populaţie este catolică, scrie Agerpres.

Nock-Ten înaintează luni cu o viteză de 20 km/h şi ar trebui să ajungă la Manila în cursul după-amiezii înainte de a-şi continua traiectoria în Marea Chinei meridionale.

Pe acelaşi subiect

Luni dimineaţă, capitala de 13 milioane de locuitori părea anormal de calmă în a doua zi de Crăciun, majoritatea locuitorilor rămânând în casele lor în aşteptarea acestui taifun care îşi trage numele de la o pasăre din Laos.

Serviciile protecţiei civile au anunţat că metropola riscă să fie afectată de 'precipitaţii abundente şi de rafale susţinute de vânt'. Ambarcaţiunile de salvare sunt pregătite în cazul în care fluviile vor ieşi din matcă.

'Ne aflăm sub cod roşu de alertă', a declarat Mina Marasigan, purtătoare de cuvânt a Consiliului naţional de gestionare a catastrofelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » ALERTĂ COD ROŞU! Peste 210.000 de persoane evacuate la Manila, în aşteptarea taifunului Nock-Ten