Antena Meniu Search
x

Alertă în Italia, după ce un român și un marocan au evadat din închisoare. Au făcut o gaură în zid și au coborât cu cearșafuri înnodate

Desfășurare masivă de forțe în Italia, după ce doi deținuți au evadat, noaptea trecută, din închisoarea Bellizzi din Avellino, regiunea Campania. Este vorba despre un tânăr român de 23 de ani și un marocan în vârstă de 41 de ani. Cei doi sunt în continuare căutați de carabinieri.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 11.01.2022, 13:10

Alertă în Italia, după ce un român și un marocan au evadat din închisoare. Au făcut o gaură în zid și au coborât cu cearșafuri înnodate - orticalab.it / ottopagine.it

Alarma a fost dată în jurul orei 1 noaptea, relatează Otto Pagine, care a publicat și fotografii cu cei doi fugari. Deținuții ar fi făcut o gaură în zidul celulei, apoi ar fi coborât în curtea închisorii Bellizzi, folosindu-se de cearșafuri înnodate.

Au urcat peste gard, profitând de pubele și diverse materiale stivuite și s-au făcut nevăzuți. O "evadare de manual", scriu și jurnaliștii de la Rai News.

Un al treilea deținut, prins de gardieni la câțiva metri de închisoare

Împreună cu cei doi a încercat să evadeze și un albanez, doar că pentru el aventura s-a terminat la câțiva metri de închisoare, fiind prins de gardieni. Un al patrulea deținut, coleg de celulă cu cei trei, a renunțat să fugă în ultimul moment. 

Pe acelaşi subiect

După declanșarea alarmei, a pornit o amplă operațiune, cei doi fugari fiind căutați și la această oră. 

S-au instituit filtre pe întreg teritoriul regiunii Campania. Potrivit ANSA, Poliția de Stat și cea Penitenciară au organizat puncte de control și verifică autoturisme, autobuze și trenuri, pentru prinderea deținuților. "Vânătoarea" se face inclusiv cu ajutorul elicopterelor.

Alți doi români au încercat să evadeze din Bellizzi, în iunie 2020

"Acesta este încă un episod care confirmă fragilitatea sistemului penitenciar", a declarat Emilio Fattorello de la sindicatul Sappe.

Ultima evadare din închisoarea Bellizzi datează din 2012, când patru deținuți au evadat în același mod. Fugarii au fost capturați la câteva ore după evadare. În iunie 2020, însă, a fost împiedicată evadarea a doi prizonieri români. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Alertă în Italia, după ce un român și un marocan au evadat din închisoare. Au făcut o gaură în zid și au coborât cu cearșafuri înnodate