Antena Meniu Search
x

Alertă maximă în Indonezia din cauza Vulcanului Sinabung! Mii de oameni sunt evacuaţi

Peste 6.000 de persoane care locuiesc în apropiere de Sinabung, pe Insula Sumatra, au primit ordin de evacuare miercuri, în urma intensificării activităţii vulcanice

Peste 6.000 de persoane care locuiesc în apropiere de Sinabung, pe Insula Sumatra, au primit ordin de evacuare miercuri, în urma intensificării activităţii vulcanice

Sinabung a erupt intermitent începând de la sfârşitul lui 2013.16 persoane au fost ucise, iar alte câteva zeci de mii au fost strămutate temporar din cauza unei perioade de erupţie intense la începutul acestui an.

Alerta în zona vulcanului a fost ridicată la cel mai înalt nivel, a anunţat Sutopo Purwo Nugroho, un purtător de cuvânt al Agenţiei pentru managementul dezastrelor.

Cupola de lavă a vulcanului a crescut în volum, la peste trei milioane de metri cubi, ceea ce-l face "instabil", potrivit lui Stupo.

"Cupola riscă să se prăbuşească şi să urmeze erupţii şi emisii de cenuşă care poate ajunge până la şapte kilometri către sud-est", a declarat el, potrivit Mediafax.

Stupo a anunţat că 2.053 de familii, în total 6.179 de persoane care locuiesc în opt cătune pe versantul de sud-est al vulcanului au primit ordine de evacuare.

"Prioritare (la evacuare) sunt cele 370 de familii care locuiesc pe o rază de trei kilometri", a precizat el.

Aproximativ 2.000 de persoane trăiesc în continuare în adăposturi improvizate în urma erupţiilor de anul trecut. Alte persoane fie s-au întors acasă, fie au fost mutate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Alertă maximă în Indonezia din cauza Vulcanului Sinabung! Mii de oameni sunt evacuaţi