Antena Meniu Search
x
LIVE

Alertă maximă! Un submarin militar cu 40 de oameni la bord e dispărut de două zile. O femeie e printre membri echipajului

Un submarin militar argentinian, având la bord 44 de membri ai echipajului, e dispărut de două zile.

la 17.11.2017, 16:37

Un submarin militar argentinian, având la bord 44 de membri ai echipajului, e dispărut de două zile, declanşând o operaţiune amplă de localizare a navei, fiind avansată ipoteza unei posibile probleme a sistemului de comunicaţii al submersibilului, potrivit unui purtător de cuvânt al Marinei Argentinei, citat de agenţia Reuters. O femeie e printre membri echipajului.

Submarinul, ARA San Juan, se afla în sudul Mării Argentinei când şi-a transmis ultima dată coordonatele de localizare acum două zile.

"Facem cercetări în legătură cu motivele întreruperii comunicaţiilor cu submarinul', a declarat presei purtătorul de cuvânt al Marinei argentiniene, Enrique Balbi. "Dacă era o problemă de comunicare, nava ar fi ieşit la suprafaţă", a adăugat el.

Balbi a mai spus că submarinul, care a plecat din Ushuaia (sudul ţării) către Mar del Plata (la sud de Buenos Aires), are provizii de hrană pentru câteva zile şi se presupune că el îşi continuă călătoria în pofida problemelor sistemului de comunicaţii.

Eliana María Krawczyk, 35 de ani, este prima femeie din Argentina îmbarcată la bordul unui submarin de luptă, ea fiind şefa armelor pe ARA San Juan. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Alertă maximă! Un submarin militar cu 40 de oameni la bord e dispărut de două zile. O femeie e printre membri echipajului