Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Alertă sanitară la graniţa României. O nouă boală face ravagii în fermele vecinilor bulgari

După ce pesta micilor rumegătoare i-a scos în stradă pe fermierii noştri, o nouă boală face ravagii în fermele vecinilor bulgari. Este vorba despre variola ovină, iar focarul a fost identificat la doar câțiva kilometri de granița cu ţara noastră.

de Redactia Observator

la 06.09.2024 , 13:38

Bulgaria a notificat, prin Sistemul Mondial de Informaţii privind Sănătatea Animalelor al Organizaţiei Mondiale pentru Sănătatea Animalelor, apariţia primului focar de variolă ovină.

Focar de variolă ovină, la graniţa cu România

Conform informaţiilor furnizate de autorităţile bulgare, focarul a fost identificat în cadrul unui efectiv de ovine din Straldzha, o localitate care se afla la câțiva kilometri de granița cu România. Variola ovină este o boală virală gravă care afectează în principal ovinele şi caprinele, cauzată de un virus din familia Poxviridae.

Vezi și

Boala are un caracter foarte contagios şi se poate răspândi rapid într-o turmă, ducând la pierderi economice semnificative. Noutatea i-a pus pe jar crescătorii de ovine din țară. Aceștia iau în calcul mai multe măsuri pentru a-și proteja animalele.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » Alertă sanitară la graniţa României. O nouă boală face ravagii în fermele vecinilor bulgari