Antena Meniu Search
x

ALERTĂ TERORISTĂ în Franţa, după arestarea a doi suspecţi care plănuiau un atentat în ziua alegerilor prezidenţiale

Autorităţile franceze au descoperit arme şi materiale ce putea fi folosite la bombe în cursul percheziţiilor efectuate după arestarea a doi bărbaţi suspectaţi că voiau să comită un atentat „iminent” în timpul alegerilor prezidenţiale din Franţa, au declarat surse apropiate anchetei, pentru Le Figaro.

Autorităţile franceze au descoperit arme şi materiale ce puteau fi folosite la bombe în cursul percheziţiilor efectuate după arestarea a doi bărbaţi suspectaţi că voiau să comită un atentat „iminent” în timpul alegerilor prezidenţiale din Franţa, au declarat surse apropiate anchetei, pentru Le Figaro.

Cei doi suspecţi, în vârstă de 29, respectiv 23 de ani, de naţionalitate franceză, dar radicalizaţi, au fost arestaţi marţi dimineaţă în urma unei operaţiuni din localitatea Marsillia, a declarat ministrul de Interne Matthias Fekl.

Potrivit anchetatorilor, ei voiau să atace, în următoarele zile, cartierul general al unui candidat la prezidenţiale.

Surse din anturajul lui Francois Fillon au precizat că cei doi au fost prinşi datorită informaţiilor transmise de serviciile britanice.

Pe acelaşi subiect

“Informaţia iniţială a venit de la serviciile britanice, care ar fi obţinute date despre două persoane cunoscute serviciilor de informaţii”, a spus o sursă apropiată candidatului de dreapta la alegeri.

Săptămâna trecută, candidaţii la alegerile prezidenţiale au fost avertizaţi în legătură cu riscurile teroriste care planează asupra campaniei şi au primit fotografii cu cei doi suspecţi, au anunţat surse apropiate lui Emanuel Macron şi lui Marine Le Pen, cei care vor intra în al doilea tur de scrutin, potrivit sondajelor.

„Numai Francois Fillon a făcut obiectul unei măsuri de protecţie sporite”, a spus un apropiat al candidatului Les Republicains, citat de Le Figaro. „A fost cazul la mitingurile de la Montpellier şi de la Nisa”, a adăugat apropiatul candidatului de dreapta.

Un dispozitiv de securitate sporit, ce a inclus unităţi ale forţei de intervenţie rapidă RAID şi lunetişti de elită, au fost mobilizat la cele două întâlniri ale lui Fillon cu alegătorii.

Apropiaţi ai lui Marine Le Pen, candidata Frontului Naţional (FN), au dat asigurări că aceasta ia ameninţarea cu atentate „în serios”. Ea contează, însă, pe „profesionalismul” forţelor de securitate pentru a evita ce este mai rău, au adăugat ei.

Preşedintele francez Francois Hollande a salutat operaţiunea remarcabilă ce a permis reţinerea suspecţilor, cu cinci zile înainte de alegeri. „Tot ce pot spune este că serviciile noastre şi poliţiştii noştri au lucrat în mod remarcabil, ceea ce ne-a permis să arestăm două personae” suspectate că pregăteau un atentat, a spus el.

Şi Emmanuel Macron a felicitat forţele de ordine. Aceste evenimente „amintesc că ameninţarea teroristă este în continuare foarte sporită pe teritoriul nostru”, a subliniat favoritul în cursa pentru preşedinţia Franţei.

Primăria Parisului a decis marţi să interzică toate întâlnirile publice în seara primului tur de scrutin al alegerilor, ce va avea loc duminică. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Stiri externe » ALERTĂ TERORISTĂ în Franţa, după arestarea a doi suspecţi care plănuiau un atentat în ziua alegerilor prezidenţiale