Antena Meniu Search
x

Alpiniştii vor putea escalada din nou Everestul. Traseele se redeschid după un an de pandemie

Muntele Everest se redeschide după un an în care a fost închis din cauza pandemiei de coronavirus. Peste 300 de alpinişti sunt aşteptaţi să escaladeze Everestul în sezonul de vârf. Nepalul şi-a închis munţii în martie, anul trecut, ca parte a măsurilor stricte de combatere a răspândirii virusului.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 11.03.2021, 11:05

Alpiniştii vor putea escalada din nou Everestul
Muntele Everest - Profimedia Images
  • Alpiniştii se vor putea întoarce luna viitoare pe Everest
  • Nepalul a închis traseele montane ca parte a procesului de combatere a coronavirusului

Fără teamă, dar precauţi, alpiniştii se vor putea întoarce pe muntele Everest. Traseele urmează să se redeschide după un an de pandemie. Măsurile restrictive impuse de autorităţile locale au fost introduse pentru a combate transmiterea coronavirusului. Însă, lunga aşteptare pentru iubitorii drumeţiilor va lua în cele din urmă sfârşit. 

Sute de alpinişti urmează să se întoarcă pe Muntele Everest pentru prima dată luna viitoare, dar în condiţii stricte. Specialiştii din turism se aşteaptă ca peste 300 de alpinişti străini să încerce escaladarea muntelui de aproape nouă mii de metri. Sezonul de vârf va începe din luna aprilie.

Autorităţile locale au impus o pauză de un an

Nepalul se poate lăuda cu unii dintre cei mai înalţi munţi din lume. Alpiniştii din alte ţări contribuie anual cu venituri de milioane de dolari la bugetul ţării, potrivit mediafax.ro. 

Autorităţile locale au închis munţii în martie anul trecut ca parte a măsurilor stricte de combatere a coronavirusului. Ţara şi-a început campania de vaccinare cu vaccinul AstraZeneca donat de India în luna ianuarie. Se pare că odată cu administrarea serului, numărul de cazuri ar fi în scădere, conform datelor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Alpiniştii vor putea escalada din nou Everestul. Traseele se redeschid după un an de pandemie