Antena Meniu Search
x

"Am simţit cum cădea pământul în jurul nostru". Cel puţin 16 morţi după o alunecare de teren în Malaezia: autorităţile au salvat 60 de oameni

Cel puțin 16 persoane au murit și altele sunt date dispărute după ce o alunecare de teren a avut loc într-o zonă de camping în Selangor din Malaezia, spun oficialii.

de Redactia Observator

la 16.12.2022, 10:49

Oamenii dormeau în corturile lor când a avut loc alunecarea de teren în jurul orei 03:00 dimineața, vineri, 16 decembrie. Peste 90 de persoane, inclusiv copii, se aflau în acel loc la momentul incidentului, potrivit BBC.

Autoritățile au salvat peste 60 de persoane

Sute de salvatori au ajuns la fața locului vineri dimineață, trecând prin noroi pentru a încerca să găsească supraviețuitori. Alunecarea de teren a început pe o pantă cu peste 30 de metri, mai sus decât locul de campare. Până vineri după-amiază, autoritățile au salvat peste 60 de persoane, dar 17 erau încă dispărute, au spus echipele de salvare. Teh Lynn Xuan a spus că ea și mama ei au supraviețuit, dar fratele ei murise și un alt frate a fost dus la spital din cauza rănilor.

Am simțit cum corturile deveneau instabile și că pământul cădea în jurul nostru. Eu și mama am reușit să ne târăm afară și să ne salvăm”, a declarat ea. Ea era în camping cu un grup mare de peste 40 de persoane.

Prim-ministrul Anwar Ibrahim urma să sosească la fața locului mai târziu în acea zis, în urma vizitelor mai multor alți miniștri din guvern. El a oferit condoleanțe victimelor și s-a rugat pentru mai mulți supraviețuitori pe pagina sa de Facebook.

Nu este clar ce a declanșat alunecarea de teren, care a avut loc într-o zonă deluroasă împădurită de lângă marginea drumului în Batang Kali. Localnicii au raportat că au fost ploi ușoare, dar nu au avut loc ploi puternice sau vreun cutremur. Vineri după-amiază, autoritățile au emis, de asemenea, un ordin de evacuare a tuturor locurilor de pe malurile râului și a altor zone cu risc ridicat pentru următoarele șapte zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » "Am simţit cum cădea pământul în jurul nostru". Cel puţin 16 morţi după o alunecare de teren în Malaezia: autorităţile au salvat 60 de oameni