Antena Meniu Search
x

Ambasada României în Slovenia: ”Nu mai încercați să ajungeți în România pe cale terestră prin Slovenia”

Ambasada României în Slovenia a lansat un apel către românii care au de gând să tranziteze această țară, pentru a ajunge acasă.

de Redactia Observator

la 15.03.2020, 21:01

Medic cu costum de protecție la caz de coronavirus la o vamă din Slovenia
Ambasada României în Slovenia face apel românilor să nu mai tranziteze această țară, în drum spre casă - Profimedia Images
  • Granițele vecine Sloveniei sunt închise.
  • Tranzitul prin Ungaria sau Croația, de asemenea, e oprit.

Ambasada României în Slovenia a lansat un apel către românii care au de gând să tranziteze această țară, pentru a ajunge acasă. ”Vă rugăm să nu mai încercați să ajungeți în România pe cale terestră, prin Slovenia, deoarece granițele sunt ÎNCHISE!!! Riscați să fiți blocați pe teritoriul Republicii Slovenia”, transmit diplomații români.

Mesajul Ambasadei României în Slovenia a fost postat pe pagina sa de Facebook:

”Vă rugăm să nu mai încercați să ajungeți în România pe cale terestră, prin Slovenia, deoarece granițele sunt ÎNCHISE!!! Riscați să fiți blocați pe teritoriul Republicii Slovenia”, transmit diplomații români.

Ambasada României la Budapesta anunță că, în urma decretării stării de urgență, Guvernul Ungariei a hotărât interzicerea intrării în Ungaria a tuturor cetăţenilor străini (neungari) care vin din zonele de risc, și anume din Italia, China, Coreea de Sud şi Iran. Prin urmare, decizia se va aplica tuturor cetățenilor români.

Măsura se va aplica indiferent de modul în care călătoresc cetățenii străini (neungari) care provin din zonele de risc enumerate mai sus.

Autoritățile ungare au hotărât anularea tuturor curselor aeriene, a trenurilor şi a autobuzelor care sosesc din Italia, China, Coreea de Sud şi Iran.

Ambasada României în Republica Croația are onoarea de a informa următoarele:

toți cetățenii străini care intră în Republica Croația din următoarele state/regiuni:

- Republica Populară China: provincia Hubei

- Republica Italiană

- RF Germania: Comitatul Heinsberg din statul federativ german Renania de Nord – Westfalia

- Republica Coreea: oraşul Daegu şi provincia Cheongdo

- Republica Islamică Iran

vor fi obligați să intre în carantină pe o perioadă de 14 zile.

Cetățenii români nu își pot continua călătoria terestră nici pe ruta Italia- Slovenia - Croația - Serbia - România!”, se afirmă în postarea Ambasadei României în Slovenia.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Ambasada României în Slovenia: ”Nu mai încercați să ajungeți în România pe cale terestră prin Slovenia”