Antena Meniu Search
x

Ambasadorul adjunct al Rusiei la ONU, ironii pentru SUA: "De unde aţi scos 150.000 de soldaţi? Inflaţia e foarte mare la New York, dar o vedem şi în numărul de militari?"

Dmitri Polyanski, ambasadorul adjunct al Rusiei la ONU, a fost invitat la SkyNews pentru a vorbi despre criza din Ucraina şi despre situaţia tensionată de la graniţa cu Rusia.

de Redactia Observator

la 20.02.2022, 16:56

Ambasadorul adjunct al Rusiei la ONU, ironii pentru SUA: "De unde aţi scos 150.000 de soldaţi? Inflaţia e foarte mare la New York, dar o vedem şi în numărul de militari?"
- Profimedia

Oficialul rus nu a ratat ocazia de a ironiza Occidentul şi serviciile de spionaj din Statele Unite şi Marea Britanie. Întrebat de gazda emisiunii de ce a strâns Rusia aproximativ 150.000 de militari la graniţa cu Ucraina dacă nu îşi doreşte să invadeze, Polyanski a replicat: "În primul rând, cine a numărat aceste trupe? De unde scoateți această cifră, de 150.000? Îmi amintesc că la început erau 100.000, apoi erau 120.000, acum sunt 150.000, unii vorbesc de 190.000. Recunosc că inflația este foarte mare aici, la New York. O vedem în prețuri, dar și în numărul de soldați...?".

Trevor Phillips, gazda emisiunii de la SkyNews, a încercat să combată afirmaţiile oficialului rus arătând imagini din satelit în care se văd trupele ruseşti masate de-a lungul graniţei. Dmitri Polyanski a avut un răspuns şi pentru asta: "Nu avem încredere în serviciile de informații americane și britanice, ne-au dezamăgit de multe ori. E suficient să amintesc acele arme de distrugere în masă din Irak".

Înaltul diplomat rus a mai precizat că Rusia poate plasa trupe şi poate efectua exerciţii militare unde doreşte, atât timp cât o face în interiorul propriilor graniţe. Întrebat de jurnalistul SkyNews cum ar reacţionat Moscova dacă Ucraina ar masa trupe pe graniţa cu Rusia, Polyanski a afirmat că Ucraina a strâns deja 120.000 de soldaţi de-a lungul liniilor de contact din Donbas.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Ambasadorul adjunct al Rusiei la ONU, ironii pentru SUA: "De unde aţi scos 150.000 de soldaţi? Inflaţia e foarte mare la New York, dar o vedem şi în numărul de militari?"