Antena Meniu Search
x

Ambasadorul Franţei în Belarus a părăsit ţara. Guvernul a fost cel care "i-a cerut să plece"

Ambasadorul Franței a fost dat expulzat din Belarus și a părăsit deja țara, a informat duminică agenția de știri franceză AFP, citând ambasada franceză la Minsk.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 18.10.2021, 11:34

Purtătorul de cuvânt care a făcut anunțul nu a spus de ce autoritățile din Belarus au cerut ca acesta să părăsească țara, scrie France24. Însă, potrivit rapoartelor din presa din Belarus, ambasadorul Nicolas de Lacoste nu l-a întâlnit niciodată pe președintele Alexander Lukashenko pentru a-i oferi copii ale acreditărilor sale.

Diplomatul, obligat să părăsească ţara

"Ministerul de externe din Belarus a cerut ambasadorului să plece înainte de 18 octombrieAmbasadorul Nicolas de Lacoste a părăsit astăzi Belarusul. Și-a luat rămas bun de la personalul ambasadei și a înregistrat un mesaj video către poporul belarus, care va apărea pe site-ul ambasadei”, a declarat duminică pentru AFP o purtătoare de cuvânt a ambasadei.

Uniunea Europeană a impus valuri de sancțiuni asupra regimului lui Lukașenko în urma unei represiuni post-vot împotriva disidenței în Belarus, după ce mai multe proteste au pornit împotriva guvernării sale. De atunci, Lukașenko a renunțat la demonstrații, autoritățile încarcerând sute de protestatari și închizând zeci de instituții media independente și ONG-uri.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Ambasadorul Franţei în Belarus a părăsit ţara. Guvernul a fost cel care "i-a cerut să plece"