Antena Meniu Search
x

Americanii anunță încă o lovitură la adresa Rusiei: Moscova nu-și mai poate plăti datoriile cu dolarii deţinuţi în băncile americane

Începând de marţi, Rusia nu îşi mai poate achita datoriile externe cu dolarii deţinuţi în băncile americane, a anunţat Departamentul Trezoreriei SUA.

de Redactia Observator

la 16.08.2022, 12:16

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Shutterstock

Un purtător de cuvânt al Trezoreriei a declarat agenţiei France Presse că "astăzi este data limită pentru efectuarea de către Rusia a unei alte plăţi în contul datoriei". Pe viitor, "Rusia trebuie să aleagă între lichidarea rezervelor de dolari rămase sau noile venituri încasate, sau să nu îşi onoreze obligaţiile", scrie Agerpres.

AFP apreciază că sancţiunea respectivă, aplicată Moscovei ca reacţie la invazia din Ucraina, creşte riscul intrării Rusiei în incapacitate de plată. 

UE anunță al cincilea panchet de sancțiuni împotriva Rusiei

Uniunea Europeană anunță al cincilea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, după imaginile cu atrocitățile comise de soldații ruși în Bucha, unde civilii au fost torturați, legați și împușcați, iar cadavrele lor au fost abandonate pe străzi sau îngrămădite în gropi comune. 

"Rusia duce un război crud și nemilos împotriva populației civile a Ucrainei. Trebuie să menținem presiunea maximă în acest punct critic. Așa că astăzi propunem un al 5-lea pachet de sancțiuni", a declarat, marți, Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Americanii anunță încă o lovitură la adresa Rusiei: Moscova nu-și mai poate plăti datoriile cu dolarii deţinuţi în băncile americane