Antena Meniu Search
x

Analizele lui Alexei Navalnîi, opozantul lui Putin, arată urme de otrăvire, anunță medicii germani

Medicii germani de la spitalul în care a fost transferat Alexei Navalnîi au anunțat că analizele au indicat urme de otrăvire în cazul opozantului lui Vladimir Putin. Doctorii spun însă că viața lui nu este în prezent în pericol.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 24.08.2020, 18:47

Alexei Navalnîi la un protest
Medicii germani spun că analizele în cazul lui Alexei Navalnîi indică urme de otrăvire - Profimedia Images
  • Medicii germani spun că opozantul rus nu este în pericol.
  • Starea sa rămâne critică, dar stabilă.

Într-un comunicat, Spitalul Charite din Berlin a precizat că sunt dovezi clinice care sugerează o intoxicație cu o substanță care aparține grupului de inhibitori de colinesterază. Aceste substanțe pot fi găsite în unele medicamente, dar și în pesticide și în gaze iritante. Doctorii germani susțin însă că nu pot preciza cu exactitate la ce substanță a fost expus Navalnîi. Starea sa e critică, dar stabilă, arată medicii în comunicat.

”Pacientul este la terapie intensivă și încă e în comă indusă. Starea sa de sănătate este serioasă, dar, în prezent, viața nu îi este în pericol”, a mai transmis spitalul german.

Potrivit BBC, lui Navalnîi i se administrează un antidot, antropină. În urma transferării sale din Siberia, Spitalul Charite este păzit de polițiștii germani.

Lui Alexei Navalnîi i s-a făcut rău în timp ce se afla într-o călătorie cu avionul. A fost internat la un spital din Siberia, unde medicii au spus că nu au găsit nicio urmă de otrăvire. Susținătorii opozantului rus spun că, foarte probabil a fost otrăvit când a servit un ceai, într-un aeroport și acuză că în spatele acestui incident ar fi Kremlinul, care ar fi și întârziat transferul lui Navalnîi în Germania. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Analizele lui Alexei Navalnîi, opozantul lui Putin, arată urme de otrăvire, anunță medicii germani