Antena Meniu Search
x

Anarhiştii greci şi-au reluat protestele violente pe străzile Atenei

Cel puţin două maşini şi nenumărate pubele au fost incendiate iar poliţiştii au fost bombardaţi cu pietre şi sticle. Patru persoane au fost arestate

Vezi și

Cel puţin două maşini şi nenumărate pubele au fost incendiate iar poliţiştii au fost bombardaţi cu pietre şi sticle. Patru persoane au fost arestate

Cel puţin două maşini şi nenumărate pubele au fost incendiate iar poliţiştii au fost bombardaţi cu pietre şi sticle. Patru persoane au fost arestate.

Opoziţia greacă profită de ocazie pentru a acuza guvernul, dominat de alianţa de stânga Syriza, că tratează prea blând acest gen de tulburări ale ordinii publice. 

Violenţa a izbucnit după o manifestaţie pentru desfiinţarea unei închisori de înaltă siguranţă, unde sunt deţinuţi numeroşi anarhişti greci. Ca şi cum ar fi fost dornici să li se alăture după gratii, zeci de camarazi ai acestora i-au atacat pe scutieri cu pietre şi sticle incendiare.

Oamenii legii au ripostat cu gaze lacrimogene dar au evitat să intervină în forţă, pentru ca incidentele să nu ia amploare. Înfruntarea a continuat pe străzile unui cartier din centrul oraşului, locuit de numeroşi artişti şi intelectuali de stânga, gata oricând să se revolte împotriva sistemului capitalist.

Acesta nu au fost primele incidente declanşate de anarhişti după instalarea guvernului lui Alexis Tsipras, cu orientare mai apropiată de vederile lor. Militanţii îi reproşează, însă, că nu-şi respectă promisiunile electorale, între care se număra, de altfel, chiar desfiinţarea închisorii de înaltă siguranţă. Anarhiştii nu se sfiesc să protesteze la fel de vehement ca sub guvernele anterioare, în timp ce opoziţia critică guvernul pentru că nu le reprimă mai sever acţiunile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Anarhiştii greci şi-au reluat protestele violente pe străzile Atenei