Antena Meniu Search
x

Angajații Twitter concediați de Elon Musk trebuie să dea în judecată compania individual, nu colectiv

Twitter a obţinut o hotărâre judecătorească potrivit căreia angajaţii concediaţi de Elon Musk trebuie să participe la arbitraj individual şi nu colectiv, în cazul în care vor să solicite compensaţii, transmite Reuters, potrivit News.ro.

de Redactia Observator

la 15.01.2023, 11:11

Angajații Twitter concediați de Elon Musk trebuie să dea în judecată compania individual, nu colectiv
Angajații Twitter concediați de Elon Musk trebuie să dea în judecată compania individual, nu colectiv - Shutterstock

Judecătorul de district american James Donato a hotărât vineri că cinci foşti angajaţi Twitter care urmăresc o acţiune colectivă propusă, în care acuză compania că nu a dat o notificare adecvată înainte de a-i concedia după achiziţionarea acesteia de către Elon Musk, trebuie să dea în judecată compania individual. 

Judecătorul a acceptat cererea Twitter, invocând acordurile pe care le-au semnat cu compania.

Twitter nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii. Judecătorul din San Francisco urmează să decidă dacă procesul colectiv va fi respins în totalitate, având în vedere că alţi trei angajaţi care au refuzat să semneze acorduri de arbitraj cu Twitter s-au alăturat ulterior acestui proces.

Anul trecut, James Donato a decis că Twitter trebuie să notifice miile de lucrători care au fost concediați după achiziţionarea sa de către Musk, în urma unei acţiuni colective propuse, care acuză compania că nu a dat o notificare adecvată înainte de a-i concedia.

Pe acelaşi subiect

Twitter a concediat aproximativ 3.700 de angajaţi la începutul lunii noiembrie

Judecătorul a spus că înainte de a cere lucrătorilor să semneze acorduri de compensaţii prin care să renunţe la capacitatea lor de a da în judecată compania, Twitter trebuie să le ofere ”o notificare succină şi clară”.

Twitter a concediat aproximativ 3.700 de angajaţi la începutul lunii noiembrie, într-o măsură de reducere a costurilor de către Musk, iar alte sute au demisionat ulterior.

În decembrie anul trecut, Twitter a fost, de asemenea, acuzată de zeci de foşti angajaţi de diverse încălcări ale legii care decurg din preluarea companiei de către Musk, inclusiv vizarea femeilor pentru concedieri şi neplata salariilor. Twitter se confruntă, de asemenea, cu cel puţin trei plângeri depuse la un consiliu al muncii din SUA, care susţin că lucrătorii au fost concediaţi pentru că au criticat compania, au încercat să organizeze o grevă şi alte comportamente protejate de legea federală a muncii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Angajații Twitter concediați de Elon Musk trebuie să dea în judecată compania individual, nu colectiv