Antena Meniu Search
x

Elon Musk a doborât recordul mondial pentru cea mai mare pierdere de avere din istorie. Suma, colosală

Elon Musk a doborât recordul mondial pentru cea mai mare pierdere de avere personală din istorie. Din noiembrie 2021 până în decembrie 2022, a pierdut aproximativ 165 de miliarde de dolari, a declarat Guinness World Records într-un blog de pe site-ul său.

Alexandra Paraschiv
de Alexandra Paraschiv

la 13.01.2023, 15:11

Vezi și

Cifrele se bazează pe date de la editorul Forbes, dar Guinness a spus că alte surse au sugerat că pierderile lui Musk ar fi putut fi mai mari. Urmează o scădere a valorii acțiunilor la Tesla, după ce acesta a cumpărat Twitter anul trecut, potrivit BBC

Preluarea sa de 44 de miliarde de dolari a companiei de social media a stârnit îngrijorări în rândul investitorilor că Musk nu mai acordă suficientă atenție Tesla. Pierderile lui din noiembrie 2021 depășesc recordul anterior de 58,6 miliarde de dolari, suferit de investitorul japonez în tehnologie Masayoshi Son în 2000. Pierderea estimată se bazează pe valoarea acțiunilor sale, care ar putea să-și recapete valoarea, ceea ce înseamnă că averea lui Musk ar crește din nou.

Pierderile lui Musk din noiembrie 2021 depășesc recordul anterior de 58,6 miliarde de dolari

În decembrie, șeful Tesla și-a pierdut poziția de cea mai bogată persoană din lume în fața lui Bernard Arnault, directorul executiv al companiei franceze de produse de lux LVMH, care deține marca de modă Louis Vuitton. Valoarea acțiunilor Tesla a scăzut cu aproximativ 65% în 2022, din cauza performanței Tesla. Firma a livrat doar 1,3 milioane de vehicule în cursul anului, fiind sub așteptările Wall Street.

Cu toate acestea, achiziția platformei Twitter de către Musk, unde a stârnit controverse prin concedierea unui număr mare de angajați și modificarea politicilor de moderare a conținutului, se află în spatele majorității scăderii acțiunilor. Mulți investitori Tesla cred că ar trebui să se concentreze asupra companiei de mașini electrice, deoarece se confruntă cu o cerere în scădere pe fondul temerilor de recesiune, a concurenței în creștere și a pandemiei de Covid-19.

Musk are acum o valoare de aproximativ 178 de miliarde de dolari, potrivit Forbes, în timp ce Bernard Arnault are o valoare estimată la 188 de miliarde de dolari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Elon Musk a doborât recordul mondial pentru cea mai mare pierdere de avere din istorie. Suma, colosală