Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video ANIMAŢIE. Filmul atacului armat în care a fost ucisă Christina Irimie. Criminalul de 14 ani va fi judecat ca un adult

O profesoară româncă, originară din judeţul Sibiu, a fost ucisă într-un atac armat la un liceu din statul american Georgia. Christina Irimie avea 53 de ani, era stabilită în Statele Unite alături de soţ şi preda matematică la Colegiul Apalachee, din orăşelul Winder. A fost împuşcată de un elev de numai 14 ani, care s-a dus la cursuri cu o armă semiautomată. Adolescentul a ucis încă un profesor şi doi colegi înainte să se predea poliţiştilor.

de Redactia Observator

la 05.09.2024 , 19:22

Atacul armat a avut loc la ora locală 10. Christina Irimie ţinea cursul de matematică de la Liceul Apalachee din oraşul Winder, cu 20 de mii de suflete, la fel ca în orice altă zi. La un moment dat, un elev de 14 ani a ieşit de la ora de algebră dintr-o sală alăturată celei în care preda sibianca şi s-a întors cu o puşcă de asalt. A bătut la uşa blocată, dar o colegă nu i-a deschis. 

"A văzut că are o armă şi s-a dat în spate. Cred că a vrut să vină mai întâi în sala noastră. Să tragă în noi. El s-a întors către sala din dreapta mea şi a început să tragă. Am auzit cam 10-15 focuri de armă, unul după altul", spune o colegă de a băiatului.

Christina Irimie a fost prima victimă a adolescentului, pentru că se afla la catedră. Un alt profesor şi doi elevi au fost apoi răpuşi de ploaia de gloanţe.   

Vezi și

Vestea tragică a venit ca un fulger în România

Pe acelaşi subiect

Românca a fost membră a Ansamblului Dumbrava Sibiului şi a ajuns prima dată în SUA pentru spectacole de dansuri populare în 1996. În anii următori, după ce a devenit profesoară de matematică, Christina a decis să se stabilească în statul Georgia alături de soţ.

În localitatea Apoldu de Jos, unde s-a născut, dar şi în comunitatea românească de peste Ocean, vestea morţii ei a picat ca un fulger. "Când eram copile ne aveam foarte bine, bunicile noastre erau prietene bune. Îmi pare foarte rău, e o durere imensă, nu merita soarta asta", ne povesteşte o cunoştinţă.

"Doamna Cristina era o persoană foarte iubită de comunitate, era o persoană foarte volubilă. Făcea voluntariat la festival, participa la festivaluri, era o împătimită a muzicii româneşti, dansa la festival, era o femeie extraordinar de jovială. Ne este greu să percepem că nu mai este printre noi, a pierit aşa de groaznic", adaugă preotul George Acsente.

Atacatorul de doar 14 ani s-a predat singur

Atacul de la liceu s-a încheiat după ce agresorul s-a predat poliţiştilor. Colegii lui au auzit momentul din sălile în care erau baricadaţi. Pentru cei 1.800 de elevi, au fost clipe de coşmar. Imagini filmate cu telefoanele mobile arată reacţia de după intervenţia poliţiştilor. 

Autorul atacului armat este Colt Gray. Anul trecut, el fusese anchetat de FBI pentru că ameninţase online că va deschide focul într-o şcoală. A fost însă lăsat liber după ce s-a considerat că nu reprezintă un pericol. În parcul din Winder, sute de oameni au participat la un priveghi şi s-au rugat în genunchi pentru victime. 

De la începutul anului, în şcolile americane au avut loc 45 de atacuri armate. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » ANIMAŢIE. Filmul atacului armat în care a fost ucisă Christina Irimie. Criminalul de 14 ani va fi judecat ca un adult