Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Atac armat într-un liceu din SUA. Un elev de 14 ani a ucis doi colegi și doi profesori. Supraviețuitorii au trimis mesaje de adio, de teamă că vor muri

Atac înfiorător la un liceu din Statele Unite. Doi elevi şi doi profesori şi-au pierdut viaţa după ce un adolescent de doar 14 ani a deschis focul în instituţie. Alţi nouă oameni au fost răniţi, însă sunt în afara oricărui pericol. Adolescentul s-a predat imediat şi urmează să fie judecat pentru crimă. 

de Redactia Observator

la 05.09.2024 , 08:25

Teroarea s-a dezlănţuit la ora 10 dimineaţa. Zeci de ofiţeri au ajuns la Liceul Apalachee, după ce un adolescent a deschis focul. Aproape două mii de copii şi zeci de profesori s-au adăpostit în încercarea de a se apăra de ploaia de gloanţe. Doi elevi, dintre care unul în vârstă de 14 ani care suferea de autism, şi doi profesori au fost ucişi.

"Ne vedeam de treaba noastră şi, dintr-odată, s-a auzit prima împuşcătură. După aceea, profesoara noastră s-a uitat pe fereastră şi ne-a spus să ne punem pe jos şi auzeam numai „poc, poc“.  Apoi, când am fost scoşi afară, am văzut foarte mult sânge. A fost oribil", povestește o elevă care a fost martoră la atac.

Unii dintre liceeni au trimis familiilor mesaje ca de rămas-bun

Vezi și

Speriaţi că vor ajunge următoarele victime ale atacatorului, unii dintre liceeni au trimis familiilor mesaje ca de rămas-bun.

Pe acelaşi subiect

"Eram acasă şi fratele meu mi-a dat un mesaj în care scria că mă iubeşte. Şi mă întrebam ce se întâmplă. A început să-mi spună că există un atacator şi scria pe grupul de familie, iar după a zis că l-a văzut pe atacator. Sora mea a spus că a auzit pe atac şi că totul era închis", povestește sora unor elevi.

Elevii au fost duşi, mai apoi, pe un stadion de fotbal din apropiere, iar suspectul, identificat ca fiind Colt Gray, s-a predat rapid după intervenția poliției.

"Suspectul este un tânăr de 14 ani, elev la acest liceu. A fost luat în custodia poliţiei şi va fi acuzat de crimă. Mai mult, va fi judecat ca un adult, îl vom privi ca pe un adult", spune Chris Hosey, director biroul de investigaţii Georgia.

Filmul atacului din Georgia

O colegă de clasă a atacatorului spune că tânărul a părăsit clasa la începutul orei de algebră şi, când s-a întors, a bătut la uşă pentru a fi lăsat înăuntru, dar unul dintre ceilalţi elevi a observat că avea o armă şi nu l-a lăsat să intre.

"Nu prea vorbea în general. Era destul de tăcut. De obicei nu era aici, nu venea la şcoală sau chiulea. Chiar şi atunci când vorbea, erau răspunsuri de un cuvânt sau foarte scurte", povestește colega adolescentului care a pornit atacul.

Pentru moment, nu se ştie ce l-a împins pe tânăr să recurgă la gestul extrem.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » Atac armat într-un liceu din SUA. Un elev de 14 ani a ucis doi colegi și doi profesori. Supraviețuitorii au trimis mesaje de adio, de teamă că vor muri