Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cum s-a produs catastrofa aviatică din Iran, soldată cu 176 de morți (Animație grafică)

Un avion Boeing 737 s-a prăbușit miercuri, pe 8 ianuarie, la scurt timp după ce a decolat de pe Aeroportul Internațional din Teheran. Aeronava a luat foc în aer, iar anchetatorii nu exclud varianta unui atac cu rachete.

de Daniel Murărescu

la 09.01.2020 , 15:22

Un avion Boeing 737 s-a prăbușit miercuri dimineață, pe 8 ianuarie, la scurt timp după ce a decolat de pe Aeroportul Internațional din Teheran. Aeronava a luat foc în aer, iar anchetatorii nu exclud varianta unui atac cu rachete.

O catastrofă aviatică amplifică tensiunea în Iran, oricum cel mai "fierbinte" punct al planetei în acest moment! 176 de oameni au murit, după ce un avion Boeing 737 s-a prăbuşit, la scurt timp după decolare, la periferia capitalei Teheran.

Aeronava, care era nouă şi recent verificată, aparținea unei companii ucrainene şi avea la bord cetăţeni din şapte ţări. Cei mai mulţi, iranieni şi canadieni. Cauzele accidentului sunt încă neclare.

Vezi și

Oficialii ucraineni nu exclud varianta unui atac, dar îndeamnă la prudenţă, mai ales că situaţia este extrem de fragilă. Cu doar patru ore înainte de accidentul aviatic, Iranul bombardase două baze militare americane din Irak.

Daniel Murărescu Like

Daniel Murărescu face parte din echipa Observator de decembrie 2016, de la relansarea site-ului, şi este în prezent editor de content.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Cum s-a produs catastrofa aviatică din Iran, soldată cu 176 de morți (Animație grafică)