Anthony Fauci cere Chinei să publice dosarele medicale a nouă oameni. Ar putea oferi indicii vitale pentru elucidarea misterului apariției Covid
Principalul expert în boli infecţioase din Statele Unite, doctorul Anthony Fauci, a cerut Chinei să prezinte dosarele medicale a nouă persoane a căror boală ar putea oferi indicii vitale dacă COVID-19 a apărut pentru prima dată ca rezultat al unei scurgeri de laborator, potrivit Financial Times
Anthony S. Fauci, cel mai mare expert al națiunilor în boli infecțioase, a cerut Beijingului să elibereze dosarele medicale ale nouă persoane despre care se presupune că s-au îmbolnăvit cu simptome asemănătoare Covidului înainte de declanșarea oficială a pandemiei. Printre ei sunt și trei cercetători de la Institutul de Virologie din Wuhan care ar fi fost bolnavi cu doar o lună înainte de primul caz confirmat din decembrie 2019.
Documentele, a spus el într-un interviu pentru Financial Times publicat vineri, ar putea ajuta la rezolvarea dezbaterii cu privire la originile coronavirusului, pe fondul speculațiilor din ce în ce mai mari că agentul patogen ar fi putut scăpa dintr-un laborator chinez. Wall Street Journal, care citează servicii de informații din SUA, a relatat în mai că cercetătorii din Wuhan au solicitat îngrijiri spitalicești după ce s-au îmbolnăvit în noiembrie 2019.
„Aș dori să văd fișele medicale ale celor trei persoane despre care se spune că s-au îmbolnăvit în 2019”, a spus Fauci în Financial Times. „S-au îmbolnăvit cu adevărat și, dacă da, de ce s-au îmbolnăvit?”
Fauci a cerut, de asemenea, Chinei să pună la dispoziție dosarele medicale ale șase mineri care s-au îmbolnăvit de pneumonie după ce au intrat într-o peșteră de lilieci din provincia Yunnan a Chinei în 2012. Peștera ar fi fost locul de dezvoltare al unui coronavirus, care a fost colectat și depozitat la institutul din Wuhan.
Originea virusului este puternic contestată, în timp ce agenţiile de informaţii americane încă examinează informaţiile potrivit cărora cercetătorii unui laborator chinez de virologie din Wuhan au fost grav bolnavi în 2019 cu o lună înainte de raportarea primelor cazuri de COVID-19.
Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă şi oficialii chinezi au respins în mod constant ipoteza scurgerilor de laborator, spunând că virusul ar fi putut circula în alte regiuni înainte să lovească oraşul Wuhan şi chiar ar fi putut intra în China prin livrări de alimente congelate importate sau comerţ cu animale sălbatice.
Potrivit Financial Times, Fauci continuă să creadă că virusul a fost transmis mai întâi la oameni de la animale, notând că, chiar dacă cercetătorii laboratorului au avut COVID-19, ei ar fi putut contracta boala de la populaţia mai largă
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰