Antena Meniu Search
x

Mai mulţi cercetători de la laboratorul din Wuhan s-au îmbolnăvit misterios în noiembrie 2019. Ce au descoperit serviciile americane de informaţii

Serviciile americane de informaţii au oferit noi detalii despre modul în care ar fi putut apărea pandemia de coronavirus în China, în 2019.

de Redactia Observator

la 24.05.2021, 10:08

Încă nu s-a stabilit cu exactitate modul în care au apărut infectările cu noul coronavirus
Serviciile americane de informaţii tind să creadă că noul coronavirus a "scăpat" dintr-un laborator din Wuhan, în noiembrie 2019 - Profimedia - imagine ilustrativă
  • Aproape 3,5 milioane de persoane au murit din cauza infectărilor cu noul coronavirus.

Deşi la nivel oficial s-a anunţat că primele cazuri suspecte de infectări cu noul coronavirus au apărut în Wuhan, în China, în decembrie 2019, serviciile americane de informaţii au oferit noi detalii care arată că infectările cu noul coronavirus ar fi apărut chiar cu o lună înainte de momentul respectiv.

Astfel, conform CNN, s-au descoperit informaţii care arată că mai mulţi cercetători de la Institutul de Virusologie din Wuhan s-au îmbolnăvit misterios în noiembrie 2019, ei având inclusiv nevoie să fie internaţi în spital.

Nu se cunoaşte, până acum, modul în care s-au îmbolnăvit cercetătorii respectivi sau ce a stat la baza îmbolnăvirii lor, însă serviciile americane de informaţii nu exclud posibilitatea ca acelea să fi fost, într-adevăr, primele cazuri de infectări cu noul coronavirus.

Un specialist OMS contestă posibilitatea ca noul coronavirus să fi "scăpat" dintr-un laborator din Wuhan

Pe acelaşi subiect

Ultimele informaţii i-au făcut pe reprezentanţii serviciilor americane de informaţii să susţin că "în acest moment nimic nu este sigur în legătură cu apariţia infectărilor cu noul coronavirus. Ştim doar că acestea au apărut în China, dar nu ştim exact cum şi când".

Se mizează, în continuare, pe două variante, respectiv pe posibilitatea ca virusul să fi apărut în mod natural, de la animale, dar şi posibilitatea ca virusul să fi "scăpat" de la un institut de cercetare din Wuhan unde s-ar fi făcut experimente pe lilieci.

Peter Daszak, un specialist care a lucrat pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a anunţat şi el că este totuşi puţin probabil ca infectările să fi apărut de la un laborator din Wuhan, susţinând despre instituţia vizată că "era foarte bine condusă, iar testele efectuate ulterior nu au relevat apariţia anticorpilor la angajaţii laboratorului".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Mai mulţi cercetători de la laboratorul din Wuhan s-au îmbolnăvit misterios în noiembrie 2019. Ce au descoperit serviciile americane de informaţii