Antena Meniu Search
x

Video Anthony Fauci: Vaccinurile administrate acum la scară largă nu sunt la fel de eficiente împotriva noilor tulpini COVID

Vaccinurile care sunt administrate acum la scară largă nu sunt la fel de eficiente împotriva noilor tulpini COVID-19. O spune Anthony Fauci, principalul expert epidemiologic din SUA.

de Redactia Observator

la 25.01.2021, 14:40

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Vorbim de noile tulpini descoperite în Marea Britanie, Africa de Sud şi Brazilia care se transmit mult mai repede decât cele anterioare, însă nu prezintă un pericol mai ridicat de mortalitate.

Rezultatele preliminare ale studiilor arată că noua tulpină descoperită în Africa de Sud poate evita anticorpii produşi de serurile anti-COVID. Cu toate acestea, Fauci susţine că vaccinurile pot oferi, în continuare, un grad semnificativ de protecţie, motiv pentru care oamenii ar trebui să se imunizeze.

Între timp, un studiu realizat de cercetătorii Pfizer-BioNTech arată că vaccinul pe care l-au dezvoltat are toate şansele să fie eficient împotriva tulpinii descoperite în Regatul Unit al Marii Britanii.

Vești îngrijorătoare din Marea Britanie

Premierul britanic Boris Johnson a declarat vineri, la o conferință de presă, că noua variantă a coronavirusului, detectată pentru prima dată în Anglia și care se răspândește acum în întreaga lume, inclusiv în România, poate fi asociată cu "un grad mai ridicat de mortalitate".

" Acum au apărut dovezi conform cărora noua variantă, cea care a fost identificată prima oară în Londra şi în sud-est, ar putea fi asociată cu o rată mai mare de mortalitate".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Anthony Fauci: Vaccinurile administrate acum la scară largă nu sunt la fel de eficiente împotriva noilor tulpini COVID