Cum a fost celebrat anul 2020 în Asia și Australia
Milioane de oameni sunt deja în 2020! O parte din planetă a intrat în noul an cu petreceri grandioase, în urale, sub focuri impresionante de artificii. Există însă şi ţări care au renunţat la spectacolele pirotehnice, pentru a nu polua mediul şi aşa tot mai afectat.
Milioane de oameni sunt deja în 2020! O parte din planetă a intrat în noul an cu petreceri grandioase, în urale, sub focuri impresionante de artificii. Există însă şi ţări care au renunţat la spectacolele pirotehnice, pentru a nu polua mediul şi aşa tot mai afectat. La ora României 19.00, Revelionul a început şi în Thailanda.
O jumătate de tonă de artificii luminează cerul, deasupra celui mai înalt zgârie-nori din emisfera sudică. Este imaginea care anunţă noul an în Noua Zeelandă. Primii care au spart gheaţa în 2020 au fost, însă, locuitorii arhipelagului Kiribati, din oceanul Pacific.
Aproape un milion de australieni şi turişti din Sydney au mers în inima oraşului pentru a vedea festivităţile organizate la Harbour Bridge. 100.000 de artificii au fost lansate de pe podul emblematic. În ciuda controverselor şi a apelurilor localnicilor, autorităţile nu au anulat spectacolul pirotehnic din metropola afectată de incendii istorice de vegetaţie. Măsura a fost, însă, impusă în Canberra.
Şi Hong Kongul a intrat în anul nou cu o premieră. Focurile de artificii au fost înlocuite de proiecţiile cu laser, pentru prima oară în mai bine de zece ani.
În noaptea dintre ani, şi unele ţări europene renunţă la spectacole pirotehnice din dorinţa de a reduce poluarea. În Germania, Elveţia şi Polonia artificiile au fost interzise. Iar cine nu se supune noilor reguli, va primi amenzi usturătoare.
În schimb, în Ţara Soarelui Răsare, japonezii au ieşit pe străzile marilor oraşe pentru a admira spectacolele de pe cer.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰