Antena Meniu Search
x

Anunţ DEVASTATOR pentru Turcia: A crescut nivelul de alertă pe teritoriul ţării

Premierul turc Binali Yildirim a anunțat joi că a fost crescut nivelul de alertă pe teritoriul țării după cele mai recente atacuri soldate cu victime.

Premierul turc Binali Yildirim a anunțat joi că a fost crescut nivelul de alertă pe teritoriul țării după cele mai recente atacuri soldate cu victime.

Două atacuri cu bombă atribuite unor militanți kurzi s-au soldat cu moartea a șapte membri ai forțelor de securitate și rănirea altor 224 de persoane, joi, în sud-estul Turciei, au anunțat surse oficiale și de securitate, în contextul unei recrudescențe a violențelor în regiune.

Un vehicul capcană a explodat la un post de poliție din orașul Elazig la ora locală 09:20 (06.20 GMT) în timp ce ofițerii soseau la serviciu. Trei polițiști au fost uciși și 217 persoane au fost rănite, dintre care 85 sunt ofițeri de poliție, a afirmat Binali Yildirim.

La mai puțin de o oră, o bombă, care ar fi fost plasată de militanți ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), a explodat la trecerea unui vehicul militar în districtul Hizan, provincia Bitlis (sud-est), au afirmat surse de securitate, precizând că trei soldați turci și un “gardian sătesc”, membru al milițiilor kurde pro-Ankara, au fost uciși în explozie și alți șapte soldați au fost răniți.

Atacurile nu au fost deocamdată revendicate, dar premierul turc a declarat că fără îndoială au fost comise de PKK, considerat organizație teroristă de către Turcia, SUA și UE.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Anunţ DEVASTATOR pentru Turcia: A crescut nivelul de alertă pe teritoriul ţării