Antena Meniu Search
x

ANUNŢ SURPRIZĂ făcut de Coreea de Sud! Cum se va apăra Seulul în cazul unui ATAC NUCLEAR. Decizia a fost luată în urmă cu puţin timp

Preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, a declarat miercuri în parlamentul de la Seul că ţara sa nu se va înarma nuclear, informează Reuters.

Preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, a declarat miercuri în parlamentul de la Seul că ţara sa nu se va înarma nuclear, informează Reuters.

Şeful statului a afirmat că sud-coreenii nu vor recunoaşte şi nu vor accepta Coreea de Nord ca stat nuclear, scrie agerpres.ro. 

Moon a mai susţinut că în peninsula coreeană nu poate avea loc nicio operaţiune militară fără acordul Coreei de Sud, iar guvernul de la Seul va continua să acţioneze pentru pace.

Marţi, ministerul de externe de la Beijing anunţase că China va colabora cu Coreea de Sud pentru denuclearizarea peninsulei coreene. Cele două ţări vor continua să recurgă la mijloace diplomatice pentru rezolvarea problemelor din regiune, se arată într-o declaraţie difuzată după întâlnirea dintre reprezentanţii chinez şi sud-coreean la tratativele nucleare în şase (Coreea de Sud, Coreea de Nord, Statele Unite, China, Rusia şi Japonia). 

Statele Unite şi Japonia au salutat detensionarea relaţiilor între Seul şi Beijing, care s-au deteriorat în ultimul an, în contextul desfăşurării în Coreea de Sud a sistemului american de apărare antirachetă THAAD, despre care China susţine că poate spiona teritoriul său cu ajutorul radarelor. Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat de la Washington, Heather Nauert, a precizat că decizia comună a SUA şi a Coreei de Sud de a instala THAAD nu s-a modificat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » ANUNŢ SURPRIZĂ făcut de Coreea de Sud! Cum se va apăra Seulul în cazul unui ATAC NUCLEAR. Decizia a fost luată în urmă cu puţin timp