Antena Meniu Search
x

ANUNŢUL făcut de Bob Dylan în legătură cu premiul Nobel pentru literatură

Cântăreţul american Bob Dylan, care a câştigat în luna octombrie premiul Nobel pentru literatură pe 2016, a comunicat Academiei Suedeze că va accepta acest trofeu, informează Reuters.

Cântăreţul american Bob Dylan, care a câştigat în luna octombrie premiul Nobel pentru literatură pe 2016, a comunicat Academiei Suedeze că va accepta acest trofeu, informează Reuters.

Bob Dylan, celebru şi pentru faptul că evită mass-media, nu făcuse niciun comentariu public despre acest trofeu literar prestigios, care este însoţit de un cec de 8 milioane de coroane suedeze (900.000 de dolari), în ciuda încercărilor repetate ale Academiei Suedeze - instituţia care decernează premiul Nobel pentru literatură - de a-l contacta după anunţul oficial din 13 octombrie.

Fundaţia Nobel a anunţat însă printr-un comunicat că Bob Dylan a discutat în această săptămână cu Sara Danius, secretar permanent al Academiei Suedeze, şi i-a transmis că va accepta premiul.

Comitetul Nobel spune că va depinde doar de Bob Dylan dacă va dori să participe sau nu la ceremonia oficială de înmânare a premiilor Nobel, ce va avea loc în luna decembrie.

”Nu s-a stabilit deocamdată dacă Bob Dylan va participa la unul dintre evenimentele ce vor avea loc în timpul Săptămânii Nobel, la Stockholm, în decembrie”, a anunţat, vineri, Fundaţia Nobel.

”Fundaţia Nobel va face publice toate informaţiile pe această temă imediat ce acestea vor fi disponibile”, a transmis acelaşi comunicat.

De asemenea, Bob Dylan a declarat într-un interviu pentru cotidianul britanic The Telegraph că va participa la ceremonia de înmânare a premiilor Nobel dacă va putea.

Cântăreţul american Bob Dylan a câştigat premiul Nobel pentru literatură pe 2016 pentru ”crearea unor noi expresii poetice în marea tradiţie a cântecului american”, potrivit motivaţiei oficiale a Comitetului Nobel.

Bob Dylan are statutul unei legende. Influenţa lui asupra muzicii contemporane este profundă, iar el este obiectul unui flux constant de ”literatură secundară”, reprezentând sursa de inspiraţie principală pentru numeroşi scriitori.

Prin versurile sale, publicate în volume sau transpuse pe muzică, Bob Dylan a marcat cultura americană în a doua jumătate a secolului al XX-lea.

Majoritatea compoziţiilor sale au devenit embleme ale mişcărilor anti-război şi pentru drepturile civile la scară mondială.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » ANUNŢUL făcut de Bob Dylan în legătură cu premiul Nobel pentru literatură