Antena Meniu Search
x

Șapte mii de refugiați vor sosi în România!

Criza imigranţilor pare să fi pus Ungaria pe un butoi cu pulbere. Aşa arăta dimineaţă gara principală din Budapesta, în ajunul meciului de fotbal dintre Ungaria şi România.

Vezi și

Criza imigranţilor pare să fi pus Ungaria pe un butoi cu pulbere. Aşa arăta dimineaţă gara principală din Budapesta, în ajunul meciului de fotbal dintre Ungaria şi România. 

ngaria pe un butoi cu pulbere. Aşa arăta dimineaţă gara principală din Budapesta, în ajunul meciului de fotbal dintre Ungaria şi România. Toate trenurile au fost luate cu asalt de mii de refugiaţi, deşi autorităţile i-au avertizat că nicio cursă nu mai pleacă în Occident. Într-o altă gară din Ungaria, imigranţii au protestat dramatic pe linia ferată. Conform unui plan european destinat să rezolve criza, România va găzdui NU două, ci şapte mii de refugiaţi, spune presa britanică.

Haosul a pornit dimineaţă în gara centrală din Budapesta, când, după două zile de interdicţii, imigranţilor li s-a dat voie să intre. Ca un vulcan în erupţie, mulţimea s-a revărsat către trenuri, fără să le ştie măcar destinaţia. Oamenii s-au îmbrâncit, s-au călcat în picioare şi au urcat chiar şi pe ferestre. Păcăliţi de un desen, au umplut, în câteva minute, un tren, cursă locală.

Deşi autorităţile i-au avertizat că toate cursele spre Occident au fost anulate, refugiaţii au rămas în vagoane. Scandalul s-a mutat apoi la Bicske , la 30 de kilometri de Budapesta, unde trenurile au oprit. Imigranţii au fost anunţaţi că trebuie să coboare, pentru a fi duşi în tabere de refugiaţi şi înregistraţi. Mulţimea a explodat.

Debandada de pe liniile ferate ungare îi afectează şi pe călătorii români. Cei care vor să ia trenul Bucureşti - Viena, mai pot circula doar până în Budapesta. De problemele din ţara vecină sunt avertizaţi şi suporterii români care vor să meargă la Budapesta, la meciul de mâine al naţionalei. De altfel, autorităţile maghiare par a fi în mare încurcătură.

Un prim pas către soluţionarea crizei pare să fie un aşa-numit plan UE de relocare a 160 de mii de imigranţi, ajunşi pe teritoriul Uniunii. Potrivit Dailymail, care a intrat în posesia unei copii, România ar urma să primească aproape 7 mii de refugiaţi în centrele sale. Europenii nu au confirmat informaţia.

Criza imigranţilor a adus pe continent şi problema traficanţilor de persoane. În ultimele 24 de ore, 3 români au fost arestaţi în Ungaria şi Austria, pentru că transportau ilegal refugiaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Șapte mii de refugiați vor sosi în România!