Antena Meniu Search
x

Arheologii britanici, băgaţi în încurcătură de o DESCOPERIRE FORMIDABILĂ! Zeci de sicrie, găsite sub o biserică veche din Londra (VIDEO)

Efectuarea unor lucrări la o veche biserică din Londra, devenită muzeu, a dus la o descoperire "formidabilă". Este vorba despre o criptă din secol XVII, în care se aflau 20 de sicrie, dintre care cinci ale unor arhiepiscopi de Canterbury.

Efectuarea unor lucrări la o veche biserică din Londra, devenită muzeu, a dus la o descoperire "formidabilă". Este vorba despre o criptă din secol XVII, în care se aflau 20 de sicrie, dintre care cinci ale unor arhiepiscopi de Canterbury.

Într-unul dintre sicriele identificate se află rămăşiţele pământeşti ale lui Richard Bancroft, arhiepiscop de Canterbury între anii 1604 - 1610.

El a condus comitetul care a scris biblia regelui James, o traducere în engleză a Vechiului şi Noului Testament publicată în 1611, la un an după moartea lui.

Pe acelaşi subiect

”Să ştim că persoana care a condus proiectul bibliei regelui James se află înmormântată aici este o descoperire formidabilă. Trezeşte interesul pentru acest loc”, a declarat, potrivit news.ro, istoricul britanic Wesley Kerr.

Două dintre sicriele descoperite aveau plăci cu numele inscripţionate: Bancroft şi John Moore (arhiepiscop de Canterbury între 1783 şi 1805). Registrele bisericii arată că alţi trei arhiepiscopi au fost înmormântaţi în aceeaşi criptă: Thomas Tenison (prim episcop anglican între 1695 şi 1715), Matthew Hutton (1757 - 1758) şi Frederick Cornwallis (1768 - 1783).

Descoperirea a venit ca urmare a efectuării unor lucrări de extindere a Garden Museum, instalat în biserica St Mary-at-Lambeth din Londra, în apropiere de arhiepiscopie.

”Ridicam plăcile de gresie, când am văzut intrarea a ceea ce părea un mormânt”, a explicat Karl Patten, responsabil al lucrărilor, într-un videoclip publicat pe site-ul muzeului. Muncitorii au găsit mai multe sicrie, iar pe unul dintre ele spun că se afla o coroană de aur.

În realitatea, această coroană este o mitră, cu care arhiepiscopii îşi acoperă capul.

”Toţi arheologii din Londra au vizitat biserica, dar niciunul nu ne-a indicat ce am putea face cu o asemenea descoperire”, a spus Christopher Woodward, directorul muzeului. ”Noi nu ne gândeam că ar putea exista o criptă din cauza apropierii de Tamisa”, a mai spus el.

În plus, în anii 1850, din acelaşi loc au fost scoase sute de sicrie, iar probabilitatea ca altele să fi rămas era mică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri externe » Arheologii britanici, băgaţi în încurcătură de o DESCOPERIRE FORMIDABILĂ! Zeci de sicrie, găsite sub o biserică veche din Londra (VIDEO)