Arheologii britanici, băgaţi în încurcătură de o DESCOPERIRE FORMIDABILĂ! Zeci de sicrie, găsite sub o biserică veche din Londra (VIDEO)
Efectuarea unor lucrări la o veche biserică din Londra, devenită muzeu, a dus la o descoperire "formidabilă". Este vorba despre o criptă din secol XVII, în care se aflau 20 de sicrie, dintre care cinci ale unor arhiepiscopi de Canterbury.
Efectuarea unor lucrări la o veche biserică din Londra, devenită muzeu, a dus la o descoperire "formidabilă". Este vorba despre o criptă din secol XVII, în care se aflau 20 de sicrie, dintre care cinci ale unor arhiepiscopi de Canterbury.
Într-unul dintre sicriele identificate se află rămăşiţele pământeşti ale lui Richard Bancroft, arhiepiscop de Canterbury între anii 1604 - 1610.
El a condus comitetul care a scris biblia regelui James, o traducere în engleză a Vechiului şi Noului Testament publicată în 1611, la un an după moartea lui.
- Se întorceau BEŢI de la petrecere. Cine sunt TINERII MORŢI, în ziua de Paşte, în CUMPLITUL ACCIDENT din...
- ACCIDENT GROAZNIC, cu 7 victime, în urmă cu puţin timp! Ambulanţele şi pompierii intervin în forţă pe un drum...
- CARNAGIU pe DN 17, în a doua zi de Paşte! Patru tineri AU MURIT într-un CUMPLIT accident de circulaţie. IMAGINI...
- A DOUA ZI DE PAŞTE. Ce trebuie să faci în LUNEA ALBĂ ca să ai noroc până la finele anului. Tradiţii şi...
”Să ştim că persoana care a condus proiectul bibliei regelui James se află înmormântată aici este o descoperire formidabilă. Trezeşte interesul pentru acest loc”, a declarat, potrivit news.ro, istoricul britanic Wesley Kerr.
Două dintre sicriele descoperite aveau plăci cu numele inscripţionate: Bancroft şi John Moore (arhiepiscop de Canterbury între 1783 şi 1805). Registrele bisericii arată că alţi trei arhiepiscopi au fost înmormântaţi în aceeaşi criptă: Thomas Tenison (prim episcop anglican între 1695 şi 1715), Matthew Hutton (1757 - 1758) şi Frederick Cornwallis (1768 - 1783).
Descoperirea a venit ca urmare a efectuării unor lucrări de extindere a Garden Museum, instalat în biserica St Mary-at-Lambeth din Londra, în apropiere de arhiepiscopie.
”Ridicam plăcile de gresie, când am văzut intrarea a ceea ce părea un mormânt”, a explicat Karl Patten, responsabil al lucrărilor, într-un videoclip publicat pe site-ul muzeului. Muncitorii au găsit mai multe sicrie, iar pe unul dintre ele spun că se afla o coroană de aur.
În realitatea, această coroană este o mitră, cu care arhiepiscopii îşi acoperă capul.
”Toţi arheologii din Londra au vizitat biserica, dar niciunul nu ne-a indicat ce am putea face cu o asemenea descoperire”, a spus Christopher Woodward, directorul muzeului. ”Noi nu ne gândeam că ar putea exista o criptă din cauza apropierii de Tamisa”, a mai spus el.
În plus, în anii 1850, din acelaşi loc au fost scoase sute de sicrie, iar probabilitatea ca altele să fi rămas era mică.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰