Antena Meniu Search
x

Armata ucraineană nu a confirmat că a trecut Niprul. Ce cred experţii că s-a petrecut de fapt

Război în Ucraina. Armata ucraineană nu a confirmat că a trecut Niprul şi a efectuat marţi, 8 august, un raid pe malul estic, ocupat de ruşi. Cu toate acestea analiştii de la Institutul pentru Studiul Războiului susţin că un grup de soldaţi ucraineni a trecut într-adevăr Niprul, dar operaţiunea a fost limitată. 

de Redactia Observator

la 10.08.2023, 12:32

Blindat rusesc lovit de ucraineni lângă satul Kozachi Laheri
Blindat rusesc lovit de ucraineni lângă satul Kozachi Laheri, Herson, malul stâng al Niprului - Twitter

Raidul de pe malul stând al Niprului nu este confirmat de către Statul Major al armatei ucrainene în acest stadiu, au declarat oficialii ucraineni, potrivit CNN. 

"Sursa inițială a acestor informații a venit de la ruși. Apoi această informație a fost răspândită. Aşa funcţionează rețelele de socializare, nimic nu poate fi oprit. Dar până acum, Statul Major General nu a confirmat acest lucru", a declarat miercuri, ministrul adjunct al Apărării din Ucraina, Hanna Maliar, la televiziunea națională. "De îndată ce Statul Major va confirma, cu siguranță vom discuta dacă există vreo veste", a adăugat ea.

Armata ucraineană nu confirmă raidul peste Nipru în Herson

Raidul care ar fi avut loc marți a fost anunţat de presa rusă și de bloggeri militari atât ruşi, cât şi ucraineni, şi a fost confirmat şi de Institutul pentru Studiul Războiului, un grup de experţi americani cu sediul în Washington, apoi a fost preluat de presa internaţională. 

Pe acelaşi subiect

Analiştii ISW susţin în continuare că ucrainenii au efectuat pe 8 august un raid în apropiere de satul Kozachi Laheri pe malul de est (stânga) al Niprului, dar susţin că, cel mai probabil, a fost o operaţiune izolată. Imagini publicate pe 9 august de la cest raid susțin evaluările ISW. 

Oficialii ucraineni au făcut aluzie la o sarcină nespecificată, "finalizată" marți, dar nu au intrat în mai multe detalii. Potrivit CNN, analiștii cred că această operaţiune ucraineană are rolul de a ține trupele ruse angajate în zona Herson și de a împiedica redistribuirea lor pe frontul din sud, în Zaporojie, unde încearcă să avanseze

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi vaccinat sau urmează să vă vaccinaţi împotriva rujeolei?

Observator » Stiri externe » Armata ucraineană nu a confirmat că a trecut Niprul. Ce cred experţii că s-a petrecut de fapt