Antena Meniu Search
x

Armistiţiu de 72 de ore în Fâşia Gaza

După mai bine de trei săptămâni de lupte şi bombardamente, soldate cu aproape 1500 de victime, Israelul şi mişcarea Hamas au acceptat un armistiţiu de 72 de ore în Fâşia Gaza.

Vezi și

După mai bine de trei săptămâni de lupte şi bombardamente, soldate cu aproape 1500 de victime, Israelul şi mişcarea Hamas au acceptat un armistiţiu de 72 de ore în Fâşia Gaza. 

Potrivit acordului, Israelul şi Hamas vor începe negocieri, la Cairo, pentru un armistiţiu pe termen mai lung. În ultimele zile, guvernul israelian era supus la presiuni intense din străinătate pentru a înceta bombardamentele asupra Fâşiei Gaza. Aceasta mai ales după două atacuri care au făcut multe victime civile la o şcoală administrată de ONU şi într-o piaţă.

Bombardarea unei clădiri a ONU care adăposteşte civili nevinovaţi, refugiaţi din calea violenţei, este total inacceptabilă şi nu poate fi justificată în niciun fel. Un purtător de cuvânt al ONU a fost atât de impresionat de situaţia din Gaza încât nu şi-a putut reţine lacrimile în timpul unui interviu în direct.

În replică, Israelul îşi justifică ofensiva prin necesitatea de a distruge tunelurile subterane prin care palestinienii trec frontiera pentru a comite acte teroriste.

Mişcarea Hamas şi aliaţii săi din Gaza continuă, de asemenea, să atace Israelul cu rachete şi foc de mortier. Ieri, cel puţin zece civili israelieni au fost răniţi de asemenea atacuri. Înainte de anunţarea încetării focului, premierul Benyamin Netanyahu reafirma că armata va continua să distrugă tunelurile dinspre Gaza, "cu sau fără armistiţiu". De la declanşarea ofensivei, niciun armistiţiu umanitar nu a rezistat mai mult de câteva ore

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri externe » Armistiţiu de 72 de ore în Fâşia Gaza