Artă din Sushi
Sushi e pentru japonezi, cum e mămăliga cu brânză pentru noi. Nu ştiu dacă străinii le apreciază pe amândouă la fel de mult, dar pentru artişti tradiţionalul preparat japonez e o materie primă mult mai bună decât mămăliga noastră
Sushi e pentru japonezi, cum e mămăliga cu brânză pentru noi. Nu ştiu dacă străinii le apreciază pe amândouă la fel de mult, dar pentru artişti tradiţionalul preparat japonez e o materie primă mult mai bună decât mămăliga noastră
Când se uită la un rulou de sushi, cei mai mulţi oameni văd o delicatesă. Takayo în schimb vede o pânză goală. În mâinile ei un banal sushi devine un portret sau un peisaj care şi-ar putea găsi locul în cele mai multe muzee.
"Pentru japonezi, este aproape de neimaginat o casă care să nu aibă orez sau foi de alge. Chiar şi când trăiam singură le aveam mereu în casă. Aşa că m-am gândit că aş putea face ceva cu asta şi aşa am început", povesteste Takayo Kiota.
Este un proces complicat de creaţie. Takayo spune că trebuie să se gândească şi la formă şi la gust. După ce a deprins această tehnică s-a apucat să-i înveţe şi pe alţii. 200 de opere de artă din orez şi alge sunt material didactic pentru elevele sale.
Pentru cei care nu pot ajunge în Tokyo, la cursuri, femeia a scris o carte în care explică, în detaliu, paşii care trebuie urmaţi pentru a realiza o astfel de operă de artă.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰