Galerie foto

Artistul stradal Banksy revendică graffiti-ul de pe pereții închisorii în care a fost încarcerat Oscar Wilde

De Andreea Anghel.
Publicat: 05.03.2021, 19:46.
Actualizat: 05.03.2021, 19:48

Artistul britanic Banksy a declarat prin intermediul unui videoclip că este autorul unui graffiti apărut pe peretele fostei închisori britanice din Reading, Londra. Aici, scriitorul Oscar Wilde a fost deținut și chiar a scris și un poem despre acest lucru.

Lucrarea arată un prizonier care scapă folosind o frânghie din foi legate de o mașină de scris

Artistul stradal Banksy revendică graffiti-ul de pe pereții închisorii în care a fost încarcerat Oscar Wilde

Profimedia Images

Artistul stradal Banksy a confirmat că se află în spatele operei de artă care a apărut, luni, pe peretele închisorii Reading. Imaginea arată un prizonier, asemănător celebrului deținut Oscar Wilde, care evadează pe o frânghie formată din cearșafuri legate de o mașină de scris. Închisoarea este cunoscută mai ales pentru că acolo a fost încarcerat scriitorul, în timpul executării pedepsei sale de muncă forțată de doi ani. Oscar Wilde a scris chiar și un poem intitulat ''Balada închisorii de lectură''.

Acest gest se întâmplă în timp ce militanții continuă să facă lobby pentru ca fosta închisoare să fie transformată într-un centru artistic. Artistul de gherilă a confirmat lucrarea printr-un videoclip pe site-ul său.

Banksy susține campania de transformare a închisorii într-un reper cultural

Ministerul Justiției a declarat că este ''conștient de faptul că Banksy a confirmat că este responsabil pentru graffiti''. "Avem în vedere pașii următori și vom oferi o actualizare în timp util", au adăugat reprezentanții ministerului, potrivit bbc.com.

Reading Borough Council a spus că implicarea lui Banksy a sugerat că susține campania de salvare a închisorii: ''Suntem încântați că Banksy pare să sprijine dorința consiliului de a transforma Reading într-un far de artă, moștenire pentru cultură cu această piesă de artă pe care a numit-o în mod adecvat Create Escape''.

Departamentul de Justiție, proprietarul clădirii, trebuie să decidă luna aceasta dacă va transforma sau nu spațiul într-un loc de detenție, în condițiile în care nu au mai fost primiți prizonieri aici încă din anul 2013.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.