Antena Meniu Search
x

Galerie foto Artistul stradal Banksy revendică graffiti-ul de pe pereții închisorii în care a fost încarcerat Oscar Wilde

Artistul britanic Banksy a declarat prin intermediul unui videoclip că este autorul unui graffiti apărut pe peretele fostei închisori britanice din Reading, Londra. Aici, scriitorul Oscar Wilde a fost deținut și chiar a scris și un poem despre acest lucru.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 05.03.2021, 19:48

  • Banksy a revendicat opera de artă care a apărut pe peretele închisorii Reading
  • Scriitorul Oscar Wilde a fost încarcerat aici

Artistul stradal Banksy a confirmat că se află în spatele operei de artă care a apărut, luni, pe peretele închisorii Reading. Imaginea arată un prizonier, asemănător celebrului deținut Oscar Wilde, care evadează pe o frânghie formată din cearșafuri legate de o mașină de scris. Închisoarea este cunoscută mai ales pentru că acolo a fost încarcerat scriitorul, în timpul executării pedepsei sale de muncă forțată de doi ani. Oscar Wilde a scris chiar și un poem intitulat ''Balada închisorii de lectură''.

Acest gest se întâmplă în timp ce militanții continuă să facă lobby pentru ca fosta închisoare să fie transformată într-un centru artistic. Artistul de gherilă a confirmat lucrarea printr-un videoclip pe site-ul său.

Banksy susține campania de transformare a închisorii într-un reper cultural

Ministerul Justiției a declarat că este ''conștient de faptul că Banksy a confirmat că este responsabil pentru graffiti''. "Avem în vedere pașii următori și vom oferi o actualizare în timp util", au adăugat reprezentanții ministerului, potrivit bbc.com.

Reading Borough Council a spus că implicarea lui Banksy a sugerat că susține campania de salvare a închisorii: ''Suntem încântați că Banksy pare să sprijine dorința consiliului de a transforma Reading într-un far de artă, moștenire pentru cultură cu această piesă de artă pe care a numit-o în mod adecvat Create Escape''.

Departamentul de Justiție, proprietarul clădirii, trebuie să decidă luna aceasta dacă va transforma sau nu spațiul într-un loc de detenție, în condițiile în care nu au mai fost primiți prizonieri aici încă din anul 2013.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Artistul stradal Banksy revendică graffiti-ul de pe pereții închisorii în care a fost încarcerat Oscar Wilde