Antena Meniu Search
x

Asasinarea lui Iulius Cezar a fost reconstituita in cadrul unui spectacol desfasurat in centrul Romei

Cativa italieni pasionati de istoria antica s-au gandit sa reconstituie asasinarea lui Iulius Cezar, chiar la data la care a avut loc, adica la 15 martie. Spectacolul a fost prezentat in decorul unor ruine din centrul Romei

Vezi și

Publicul nu s-a putut abtine de la comparatii cu viata politica din Italia de astazi, mai putin sangeroasa, dar cel putin la fel de tulbure ca in Roma Antica.

Istoria spune ca Iulius Cezar a fost asasinat in plina zi, la 15 martie, anul 44 inainte de Christos. Ucigasii, care nu au incercat deloc sa se ascunda, erau membri ai Senatului roman si voiau sa-l impiedice pe Cezar sa-si asume puteri de dictator. In Antichitate, politica apela adesea la metode brutale, dar, de regula, in numele unor teluri nobile.

Spectacolul de la Roma a avut loc in ruinele unor temple, chiar pe locul unde se spune ca a fost ucis Cezar. Majoritatea actorilor au fost alesi dintre asa-zisii gladiatori care-si castiga existenta pozandu-se, in costum de epoca, alaturi de turisti.

Actorii improvizati si-au interpretat rolurile cu mult suflet, spre bucuria publicului. Dupa ce si-au reamintit, astfel, de vremurile eroice ale antichitatii, multi spectatori s-au declarat dezamagiti de viata politica din zilele noastre si de personajele sale.

Cele doua camere ale parlamentului italian s-au reunit, ieri, pentru prima data dupa alegeri, dar n-au reusit nici macar sa-si aleaga presedintii. Tot mai multe voci vorbesc de noi alegeri anticipate, iar in aceste conditii, nostalgia pentru Roma Antica este de inteles.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Asasinarea lui Iulius Cezar a fost reconstituita in cadrul unui spectacol desfasurat in centrul Romei