Antena Meniu Search
x

Asasinatul parlamentarului britanic David Amess a fost declarat "atac terorist"

Poliţia britanică a calificat drept act terorist uciderea deputatului conservator David Amess. Politicianul a fost înjunghiat de mai multe ori de un bărbat care a pătruns în locaţia unde avea loc întâlnirea cu reprezentanţi locali din circumscripţia sa electorală.

de Redactia Observator

la 16.10.2021, 21:03

Vezi și

Poliția britanică susține că uciderea deputatului conservator David Amess are o potențială motivație teroristă. 

„Primele elemente ale anchetei au relevat o potențială matrice legată de extremismul islamic", a anunțat poliția într-un comunicat.

Sir David Amess, parlamentarul conservator britanic a fost înjunghiat de un individ, vineri, în regiunea Essex și a murit la spital în urma rănilor suferite, conform BBC News.

„Un bărbat a fost arestat în urma unui incident produs în Leigh-on-Sea", a transmis Poliţia din Essex.

Pe acelaşi subiect

„Sir David a fost un om mare, un mare prieten, un parlamentar extraordinar, ucis în timp ce îşi exercita îndatoririle democratice", a reacţionat Sajid Javid, ministrul britanic al Sănătăţii.

„Cel mai grav aspect al violenţei este lipsa de umanitate. Fură bucuria lumii şi îi poate lua dintre noi pe cei pe care îi iubim cel mai mult", a afirmat, la rândul său, Rishi Sunak, ministrul britanic de Finanţe.

Nu este singurul incident de acest fel, în Marea Britanie. În 2010 parlamentarul laburist Stephen Timms a supravieţuit după ce a fost înjunghiat în biroul din cricumscripţia sa, iar în 2016 deputata laburistă Jo Cox a murit în urma unui atac armat cu câteva zile înaintea referendumului pentru Brexit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri externe » Asasinatul parlamentarului britanic David Amess a fost declarat "atac terorist"