Antena Meniu Search
x

Un parlamentar din Marea Britanie a murit, după ce a fost înjunghiat de mai multe ori, în timpul unei întâlniri oficiale

Un deputat conservator din Marea Britanie a fost înjunghiat de mai multe ori de un bărbat care a pătruns în locaţia unde avea loc întâlnirea cu reprezentanţi locali din circumscripţia sa electorală.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 15.10.2021, 17:29

Update: Medicii au confirmat la câteva ore mai târziu după atac decesul parlamentarului.

Deputatul veteran, David Amess, care reprezintă regiunea Southend West în Essex din 1983, a fost atacat la biserica metodistă Belfairs din Leigh-on-Sea, potrivti The Guardian. Ofiţerii de la biroul Amess a declarat că nu știe alte detalii și așteaptă actualizări. Într-o scurtă declarație, poliția din Essex a declarat că un bărbat a fost arestat în urma incidentului. Nu se poate spune însă dacă a fost vorba despre un atac terorist.

„Am fost solicitaţi pentru a interveni la un caz de înjunghiere în Eastwood Roadd North la scurt timp după ora 12.05. Un bărbat a fost arestat la scurt timp, iar în acest moment nu avem detalii că ar mai fi implicată o altă persoană. Vă vom aduce mai multe informații când le vom avea”, au declarat poliţiştii.

Înjunghiat în timpul conferinţei

Fostul lider al partidului din care face parte deputatul, Iain Duncan Smith, a spus că se roagă pentru o recuperare completă a acestuia. „Gândurile mele sunt cu David Amess și familia sa în acest moment îngrozitor", a scris el pe Twitter.

Acest incident aminteşte de altele asemănătoare petrecute în Regatul Unit. În 2010 parlamentarul laburist Stephen Timms a supravieţuit după ce a fost înjunghiat în biroul din cricumscripţia sa, iar în 2016 deputata laburistă Jo Cox a murit în urma unui atac armat cu câteva zile înaintea referendumului pentru Brexit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri externe » Un parlamentar din Marea Britanie a murit, după ce a fost înjunghiat de mai multe ori, în timpul unei întâlniri oficiale