Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Asma al-Assad, soţia preşedintelui Siriei, suferă de leucemie după ce a avut şi cancer la sân

Prima doamnă a Siriei, Asma al-Assad, a fost diagnosticată cu leucemie, a anunţat marţi preşedinţia siriană, la aproape cinci ani după ce a anunţat că s-a vindecat complet de cancer la sân, relatează Reuters, citat de Agerpres. 

de Redactia Observator

la 21.05.2024 , 15:34

Asma al-Assad, soţia preşedintelui Siriei, suferă de leucemie după ce a avut şi cancer la sân
Asma al-Assad, soţia preşedintelui Siriei, suferă de leucemie după ce a avut şi cancer la sân - Profimedia

Comunicatul menţionează că Asma al-Assad, în vârstă de 48 de ani, este supusă unui protocol special de tratament care necesită izolarea, iar în consecinţă ea se va retrage din angajamentele publice.

În august 2019, Asma a declarat că s-a recuperat complet după un cancer la sân pe care susţinea că l-a descoperit într-un stadiu timpuriu.

După ce în Siria a început războiul civil în 2011, fosta bancheră de investiţii născută în Regatul Unit şi-a asumat rolul public de a conduce eforturile de caritate şi de a se întâlni cu familiile soldaţilor ucişi, dar de asemenea şi-a atras ura opoziţiei, potrivit Reuters.

Articolul continuă după reclamă

Ea conduce Trustul sirian pentru dezvoltare, un ONG mare care acţionează ca o organizaţie umbrelă pentru multe dintre operaţiunile de ajutor şi dezvoltare din Siria.

Anul trecut, ea l-a însoţit pe soţul ei, preşedintele Bashar al-Assad, într-o vizită în Emiratele Arabe Unite, prima sa călătorie peste hotare alături de el din 2011. Ea s-a întâlnit cu acest prilej Fatima bint Mubarak, mama preşedintelui EAU, iar participarea ei la vizită a fost percepută ca un semn al creşterii rolului ei pe scena publică.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Asma al-Assad, soţia preşedintelui Siriei, suferă de leucemie după ce a avut şi cancer la sân