Antena Meniu Search
x

Atac armat la baza aeriană Pensacola din Florida. Mai multe persoane au fost împuşcate

Un atac armat a fost raportat vineri la baza aeriană Pensacola a Marinei Militare a Statelor Unite. Mai multe persoane au fost împuşcate, spune presa americană. Atacatorul a fost ucis.

de Redactia Observator

la 06.12.2019, 16:21

Poliţie mobilizată în urma atacului armat de la baza aeriană de la Pensacola, Florida
Un atac armat a fost raportat vineri la baza aeriană de la Pensacola, a marinei militare a Statelor Unite - Twtter/@news_srb

Un atac armat a fost raportat vineri la baza aeriană Pensacola a Marinei Militare a Statelor Unite. Mai multe persoane au fost împuşcate, spune presa americană. Atacatorul a fost ucis.

Informaţia privind atacul armat de la baza aeriană de la Pensacola a fost confirmată de către poliţia locală. Unul dintre spitalele din regiune a anunţat, de asemenea, că a primit răniţi.

Atacatorul a fost ucis

Surse de securitate au anunţat că atacatorul a fost împuşcat şi ucis de către poliţişti, în urma operaţiunii declanşate în interiorul bazei aeriene. Forţele de intervenţie au trecut apoi la securizarea zonei, verificând dacă mai există şi alte ameninţări.

Potrivit Reuters, care citează, de asemenea, surse de securitate, o altă persoană a fost ucisă în atac.

Conducerea Spitalului Baptist din zonă a transmis că a primit 7 persoane rănite.

Măsuri urgente la baza de la Pensacola

Surse din serviciile de securitate au anunţat că intrările bazei din Florida au fost blocate, în urma lansării alertei.

Incidentul a fost raportat în jurul orei locale 7 dimineaţa. Oficialii Marinei Militare SUA au lansat un apel oamenilor din zonă de a se adăposti.

Potrivit postului WEAR TV localnică a spus că a aflat de incident în urma unui telefon primit de populaţia din zonă, care a fost avertizată să rămână în siguranţă şi a fost informată că baza e în alertă.

Amber Southand, purtător de cuvânt al şerifului din districtul Escambia a transmis că sunt puţine informaţii despre situaţia de la baza Pensacola, dar a precizat că forţele de securitate au intervenit pentru a elimina ameninţarea.

Elicoptere medicale chemate să intervină

Trei elicoptere medicale au fost trimise în zonă în urma informaţiei că au fost persoane împuşcate.

Atacul are loc la doar trei zile după un alt incident armat, produs la baza militară de la Pearl Harbour din Hawaii. Un marinar a împuşcat trei oameni, iar apoi s-a sinucis.

Baza aeriană de la Pensacola din districtul Escambia al statului american Florida are 16000 de militari, dar şi un personal civil de 7400 de oameni.

- Acest articol a fost actualizat -

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Atac armat la baza aeriană Pensacola din Florida. Mai multe persoane au fost împuşcate