Antena Meniu Search
x

Video Teroare în SUA. Peste 22 de persoane, ucise într-un atac armat, iar alte 40 se zbat între viaţă şi moarte

Cel puțin 22 de persoane au fost ucise azi noapte în Lewiston, statul Maine din SUA, în urma unui atac armat. Mai multe schimburi de focuri de armă au avut loc pe străzile din oraş, în două locaţii. 
Autorităţile au reuşit să prindă unul dintre suspecţi, un bărbat. Un altul, este încă în libertate.

de Redactia Observator

la 26.10.2023, 08:20

Vezi și

Aşa au arătat aseară străzile din oraşul Lewiston, Maine. Cel puţin 22 de persoane au fost ucise în urma focurilor de armă, iar alte 40 se zbat între viaţă şi moarte. Numărul deceselor ar putea creşte în următoarele ore, spun mai mulţi oficiali locali.

Împuşcăturile au avut loc într-un bar şi într-o sală de bowling

În imaginile surprinse imediat după atac se văd oamenii care fug disperaţi pentru a se adăposti. Aceştia sunt şocaţi de scenele de groază la care tocmai au fost martori. Împușcăturile au avut loc într-un bar și într-o sală de bowling, în jurul orei 20.00. 

Un bărbat care ar fi luat parte la schimbul de focuri a fost identificat. Un altul, cel care a deschis focul, este în continuare în libertate.

Pe acelaşi subiect

Unul dintre suspecţi încă este căutat

Într-o postare pe Facebook, poliția din Lewiston a scris că este în căutarea unei maşini care ar putea avea legătură cu atacul armat. Poliția statală din Maine a confirmat că vehiculul aparţine unuia dintre suspecţi.

O poză cu suspectul aflat în libertate circulă pe reţelele sociale. Bărbatul, pe numele lui, Robert Card, ar umbla înarmat şi reprezintă un real pericol pentru civili. Oricine știe unde se află acesta este sfătuit să contacteze forțele de ordine.

A fost emisă şi o avertizare locuitorilor din zonă. Aceştia au primit pe telefon o alertă de securitate prin care sunt sfătuiţi să rămână baricadaţi în locuinţe şi să se asigure că au închise atât maşinile, cât şi casele. 

Purtător de cuvânt al Poliţiei: Până când suspectul va fi prins, recomandarea poliţiei este ca oamenii să nu iasă pe străzi. 

Președintele Joe Biden a vorbit cu guvernatorul din Maine și a oferit sprijin federal total statului, potrivit Casei Albe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Teroare în SUA. Peste 22 de persoane, ucise într-un atac armat, iar alte 40 se zbat între viaţă şi moarte