Antena Meniu Search
x

Momentul în care generalul Qasem Soleimani a fost bombardat cu rachete (Video)

Au apărut imaginile din momentul în care generalul Qasem Soleimani a fost ucis într-un atac cu drona, ordonat de președintele american Donald Trump ca ripostă la asediul Ambasadei SUA la Bagdad de către demonstranți susținuți de Iran.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 04.01.2020, 08:58

Qasem Soleimani
Generalul Qasem Soleimani, ucis într-un atac cu drone - Profimedia Images

Au apărut imaginile din momentul în care generalul iranian Qasem Soleimani a fost ucis într-un atac cu drona, ordonat de președintele american Donald Trump ca ripostă la asediul Ambasadei SUA la Bagdad de către demonstranți susținuți de Iran.

Atacul cu rachete a fost de o precizie uluitoare. Imediat după ce Qasem Soleimani a aterizat pe Aeroportului Internațional din Bagdad - în urma unei vizite efectuate în Siria - o dronă de tip MQ-9 Reaper a lansat nu mai puțin de patru rachete aer-sol.

Într-o fracțiune de secundă, mașina în care se aflau Soleimani și Abu Mahdi al-Muhandis, considerat omul Iranului la Bagdad, alături de alți oficiali de rang înalt, a fost nimicită.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Trupul generalului Qasem Soleimani, comandantul Forțelor Quds din Gărzile Revoluționare Iraniene, unitate responsabilă cu războiul neconvențional și spionajul extern, nu a mai putut fi recuperat, fiind găsit doar inelul pe care liderul iranian în purta adesea în aparițiile publice.

Rămășițele lui al-Muhandis nici măcar nu au mai fost găsite. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri externe » Momentul în care generalul Qasem Soleimani a fost bombardat cu rachete (Video)