Antena Meniu Search
x

Atac sângeros cu 49 de morţi, inclusiv un băiat de 6 ani, în Harkov. Ucrainenii acuză ruşii de masacru, iar Zelenski promite răzbunare: "Vom răspunde puternic!"

Război în Ucraina. Ruşii au atacat joi o cafenea şi un magazin din regiunea Harkov, anunţă presa ucraineană. Bilanţul după atac este dramatic: 49 de oameni ar fi murit în bombardament. Preşedintele Volodimir Zelenski, aflat la summitul Comunităţii Politice Europene de la Granada, în Spania, transmite condoleanţe şi promite răzbunare: "Vom răspunde puternic!"

de Redactia Observator

la 05.10.2023, 22:04

Vezi și

Potrivit Ukrainskaia Pravda, bombardamentul ruşilor a vizat obiective civile din satul Groza, în raionul Kupiansk, iar bilanţul anunţat de autorităţi se ridică la 49 de morţi.

Bombardament rusesc în Harkov

"În jurul orei 13:15, ruşii au bombardat o cafenea şi un magazin din satul Groza, raionul Kupiansk, unde se aflau mulţi civili. Salvatorii continuă să lucreze la faţa locului. Până în prezent, au fost scoase din dărâmături cadavrele a 48 de persoane decedate, inclusiv un băiat de 6 ani. Şase persoane, inclusiv un copil, au fost rănite. Medicii le acordă asistenţa necesară. Operaţiunile de salvare la faţa locului sunt în curs de desfăşurare", a declarat şeful administraţiei regionale din Harkov, Oleh Sîniehubov.

La rândul său, parchetul regional a raportat că până la ora 16.00 se înregistrau 49 de morţi şi 7 răniţi.

Pe acelaşi subiect

Volodimir Zelenski, după atac: "Vom răspunde teroriştilor. Şi puternic!"

Preşedintele Volodimir Zelenski, aflat la summitul Comunităţii Politice Europene de la Granada, în Spania, transmite condoleanţe şi a reiterat că teroarea rusă trebuie oprită. Preşedintele a precizat că discută cu liderii europeni despre consolidarea apărării aeriene a Ucrainei şi întărirea forţelor ucrainene, relatează News.ro.

"Este o ilustrare a unei crime ruseşti brutale - un atac cu rachete asupra unei băcănii obişnuite, un atac terorist absolut deliberat. Districtul Kupiansk din regiunea Harkov. Până în prezent, peste 48 de persoane au fost ucise. Condoleanţele mele! Se acordă ajutor celor răniţi”, a spus Volodimir Zelenski, care a promis o ripostă: ”Şi noi vom răspunde teroriştilor. În mod absolut corect. Şi puternic”.

”Oricine ajută Rusia să eludeze sancţiunile este un criminal. Toţi cei care încă sprijină Rusia susţin răul. Rusia are nevoie de acesta şi de alte atacuri teroriste similare pentru un singur lucru: să facă din agresiunea sa genocidară noua normalitate pentru întreaga lume. Şi mulţumesc fiecărui lider, fiecărei naţiuni care ne sprijină în apărarea vieţii!" - le-a spus Zelenski liderilor europeni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Atac sângeros cu 49 de morţi, inclusiv un băiat de 6 ani, în Harkov. Ucrainenii acuză ruşii de masacru, iar Zelenski promite răzbunare: "Vom răspunde puternic!"