Antena Meniu Search
x
LIVE

Foto Zelenski, din nou pe front. A vizitat brigăzile care luptă în sectorul Kupiansk-Lîman. Ce mesaj le-a transmis soldaților ucraineni

Război în UcrainaPreşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a vizitat marţi trupele care luptă în nord-estul Ucrainei şi s-a întâlnit cu cei aflaţi la comandă pentru a discuta despre situaţia de pe câmpul de luptă pe unul dintre cele mai fierbinţi fronturi ale războiului cu Rusia, relatează Reuters.

De Redactia Observator la 03.10.2023, 18:26

Zelenski nu a precizat locul exact al vizitei sale, dar a spus că s-a întâlnit cu brigăzile care luptă în sectorul Kupiansk-Lîman din nord-est, unde armata ucraineană spune că forţele ruseşti organizează frecvent atacuri.

"Ne-am întâlnit cu comandanţii de brigăzi şi batalioane pentru a discuta despre situaţia de pe câmpul de luptă, problemele urgente şi nevoile", a declarat Zelenski într-o postare pe X, însoţită de fotografii care îl arată întâlnindu-se cu soldaţii într-o cameră slab luminată.

"Fiecare dintre brigăzile noastre de luptă, fiecare războinic care îi distruge pe ocupanţi, cu fiecare pas înainte, afirmă că victoria ucraineană va veni cu siguranţă. Ei sunt puterea. Le mulţumesc pentru serviciul lor!" - a transmis Zelenski.

Volodimir Zelenski i-a îndemnat pe soldați să nu-și piardă motivația

Pe acelaşi subiect

Biroul preşedintelui a postat, de asemenea, imagini video care îl arată pe Zelenski în diferite momente ale vizitei dând mâna cu soldaţii, stând la o masă lungă cu comandanţii şi fiind informat de un ofiţer care stătea în faţa unei hărţi.

Zelenski, care a vizitat în mod regulat trupele ucrainene de la invazia pe scară largă a Moscovei în februarie 2022, a înmânat, de asemenea, premii. Mulţumindu-le pentru serviciul lor, el i-a îndemnat pe soldaţi să nu-şi piardă "motivaţia cu care apără atât de ferm suveranitatea statului şi viitorul generaţiilor" ucrainene.

De când Kievul a început o contraofensivă în est şi sud în urmă cu patru luni, trupele ucrainene au obţinut doar câştiguri graduale, dar Zelenski a respins criticile din străinătate potrivit cărora avansul a fost afectat de o strategie militară deficitară.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Zelenski, din nou pe front. A vizitat brigăzile care luptă în sectorul Kupiansk-Lîman. Ce mesaj le-a transmis soldaților ucraineni