Antena Meniu Search
x

Atac terorist în Paris. Un mort şi doi răniţi, după ce au fost înjunghiaţi şi bătuţi pe stradă de un tânăr care a strigat "Allah Akbar"

Un atac terorist a avut loc noaptea trecută în Paris. O persoană a fost ucisă şi două au fost rănite sâmbătă noaptea, după ce o persoană a atacat trecători în centrul oraşului, în apropiere de Turnul Eiffel, a anunţat ministrul francez de interne, Gerald Darmanin, transmite Mediafax

de Redactia Observator

la 03.12.2023, 07:16

Atac terorist în Paris. Un mort şi doi răniţi, după ce au fost înjunghiaţi şi bătuţi pe stradă de un tânăr care a strigat "Allah Akbar"
Atac terorist în Paris. Un mort şi doi răniţi, după ce au fost înjunghiaţi şi bătuţi pe stradă de un tânăr care a strigat "Allah Akbar" - Profimedia Images

Atacatorul, în vârstă de 26 de ani, e francez de origine iraniană. Avea asupra lui "kitul teroristului" (exploziv) și fusese deja arestat în 2016 pentru că proiecta un atac. Potrivit ultimelor informații, acesta "suferă de tulburări psihice".

Bărbatul decedat este un turist german care are și naționalitate filipineză, a aflat Le Figaro de la o sursă din poliție. A primit mai multe lovituri la cap, spate și umeri. Alte două persoane au fost rănite în atac; una a fost lovită cu un ciocan.

Atacatorul a strigat "Allah Akbar"

Atacatorul a strigat "Allah Akbar", a informat AFP, luând informația de la o sursă din poliție. Individul este cunoscut serviciilor de informații pentru asocierea sa cu islamul radical și pentru tulburări psihice. Atacatorul ar fi declarat că nu mai suportă ca musulmanii să fie uciși în Gaza și Afganistan.

Intervenţia poliției a fost foarte rapidă pentru că dispozitivul a fost suplimentat și prezența forțelor de ordine pe străzi este foarte importantă. Parchetul Național Antiterorist s-a sesizat, ceea ce confirmă caracterul terorist al atacului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

De unde vă faceţi cel mai des aprovizionarea cu verdeţuri şi legume?

Observator » Stiri externe » Atac terorist în Paris. Un mort şi doi răniţi, după ce au fost înjunghiaţi şi bătuţi pe stradă de un tânăr care a strigat "Allah Akbar"